Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

«Μικρό καλάθι» κρατούν οι συνεταιρισμένοι αγρότες για το σχέδιο παραχώρησης εκτάσεων



Τουλάχιστον... επιφυλακτικοί με τις εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και γενικότερα της κυβέρνησης περί παραχώρησης εκατομμυρίων στρεμμάτων γης σε αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας, που πρώτο παρουσίασε το paseges.gr εδώ και αρκετούς μήνες πριν, εμφανίζονται στελέχη συνεταιριστικών οργανώσεων από όλη τη χώρα.
Οι αρχικές εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκαναν λόγο για ένα σχέδιο παραχώρησης εκτάσεων σε αγρότες, κτηνοτρόφους και συνεταιρισμούς, συνολικά 3 εκατομμυρίων στρεμμάτων περίπου, ωστόσο ο πήχης χαμήλωσε, αφού τώρα πλέον γίνεται λόγος για εκτάσεις προς παραχώρηση λίγο πάνω από τα 1 εκατ. στρέμματα.
Όλο αυτό το διάστημα το ενδιαφέρον των αγροτών κι όχι μόνο, για το θέμα έχει κορυφωθεί, καθώς πολλοί πλέον και ελέω… κρίσης καλοβλέπουν την επιστροφή τους στην ύπαιθρο, προκειμένου ν’ απασχοληθούν στον πρωτογενή τομέα.
Την ίδια ώρα, πάντως, στελέχη του συνεταιριστικού κινήματος από διάφορες περιοχές της χώρας μιλώντας στο paseges.gr εκφράζουν τις αμφιβολίες τους τόσο για τον τρόπο και τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου εγχειρήματος, όσο και το εάν και κατά πόσον υπάρχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις, προς διάθεση σε αγρότες και κτηνοτρόφους.
Διαβάστε τι είπαν στο paseges.gr τα στελέχη μεγάλων συνεταιρισμών της χώρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: