Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Οι «Φορεσιές των ελληνικών τόπων»: Πλούσιο φωτορεπορτάζ από την επετειακή εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων – Παράρτημα Θηβών


100 χρόνια γιορτάζει φέτος το Λύκειο των Ελληνίδων και τα κατά τόπους παραρτήματά τους ξετυλίγουν ανάλογες επετειακές εκδηλώσεις! Ανταποκρινόμενοι, λοιπόν, στο κάλεσμα του Λυκείου των Ελληνίδων – Παράρτημα Θηβών βρεθήκαμε μαζί τους σε ένα … σεργιάνι με τις «Φορεσιές των ελληνικών τόπων», μια πρωτότυπη περιήγηση με «ξεναγό» την Αντιπρόεδρο Α` και Έφορο Παραρτημάτων του Κεντρικού ΛτΕ κα Μαρία Πασσά – Κώτσου και … «μοντέλα» τους χορευτές του!


Είτε σε αρμονικά ζευγάρια είτε μεμονωμένα, διέσχιζαν το χώρο τραβώντας την προσοχή και το χειροκρότημα με τις εντυπωσιακές αυθεντικές τους φορεσιές, όλες τους συντηρημένες λες και ο χρόνος δεν τις είχε ακουμπήσει! Φορεσιές με όλα τους τα στολίδια και την ελληνική λαϊκή δημιουργία, φορεσιές από τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, φορεσιές κυρίως γιορτινές και πέρα για πέρα σπάνιες!

Την γιορτή τους τίμησαν με την παρουσία τους πρόσωπα από την εκκλησιαστική, την πολιτική και αυτοδιοικητική, την κοινωνική και επιχειρηματική ζωή της Βοιωτίας. Η βραδιά έκλεισε, ασφαλώς με... τρανό χορό.

Συγχαρητήρια στην Πρόεδρο του ΛτΕ Θηβών κα Μιμίκα Αγάτσα και στα μέλη του ΔΣ γι` αυτή τη ξεχωριστή βραδιά!
Δεν υπάρχουν σχόλια: