11 χρόνια μαζί σας... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

11 χρόνια μαζί σας... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Έκθεση έργων της ζωγράφου Γεωργίας Καραμπέλου στην Αστραδενή


Η Γεωργία Καραμπέλου ήδη από τη δεύτερη ατομική της έκθεση στη Λιβαδειά, θέλησε να ανοίξει ένα διάλογο με τον τόπο, όπου γεννήθηκε. Θέλησε να επιστρέψει τις δημιουργίες της στην αφετηρία τους. Έτσι έστησε ξανά τον καμβά της στον Παρνασσό, στη Δαύλεια και τη Λιβαδειά. στον Τόπο της.

Ξανάγγιξε και χάιδεψε με το χέρι της ζωγράφου τώρα πια, τις στιγμές εκείνες που την οδήγησαν στη δημιουργία, στο χρώμα και το σχήμα. Γύρισε πίσω στην πορεία της αθωότητας. στην εσωτερική πατρίδα τής μνήμης. στις μυρωδιές και τους ήχους που ζωντάνεψαν μέσα της τις «Φύσεις», που ελευθερώνει στο τελάρο της. Εκεί που αγαπημένες στιγμές κι αγαπημένες εικόνες έγιναν οδηγός της αλάθητος. Άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της μνήμης για να μάς οδηγήσει στον προσωπικό της χάρτη.

Μέσα από το χρώμα, που τόσο αγαπάει, μας έβαλε στα «Παιχνίδια» των παιδικών της αναζητήσεων. Κατάφερε να χωρέσει στο ανεικονικό και το αφηρημένο τη χαρά της εξερεύνησης και το συναίσθημα της εσωτερικής απελευθέρωσης. Το παιδί που ήταν, το παιδί που ρούφηξε το φως και το χρώμα του δάσους, που κοινώνησε τις μυστικές ευωδιές της γης, τις εξομολογείται τώρα με το χρωστήρα και μας προτείνει «Διεξόδους» κι ορίζοντα, όταν η ανάσα γίνεται δύσκολη . .. Στις «Γυμνές Μορφές» ξεδίπλωσε την ψυχή μέσα από τη σάρκα… Εδώ το υλικό στοιχείο έγινε πηδάλιο ανακάλυψης εκείνου του άλλου, του φευγαλέου, του άυλου, που αγαπά να κρύβεται. κι άλλοτε μας ξεφεύγει πίσω από καμπύλες, βλέμματα και πάντοτε χρώμα, και άλλοτε πάλι μας επιτρέπει το πλησίασμα, όταν γυμνωθούμε από το περιττό κι ψηλαφίσουμε την εσωτερική μας αλήθεια.

Με την Επιστροφή πρότεινε ένα μονοπάτι για τον εσωτερικό κόσμο μας, μάς άνοιξε πόρτες και παράθυρα, για να διαλέξουμε αυτό που θα μας φέρει πιο κοντά στην άχρονη μνήμη της παιδικής μας ενηλικίωσης.

Βασιλική Σταθάκη MA Museum Studies


Διάρκεια έκθεσης από 21 Οκτωβρίου έως 20 Νοεμβρίου 2011

Λίγα λόγια για τη Γεωργία Καραμπέλου

Η Γεωργία Καραμπέλου γεννήθηκε στη Δαύλεια Βοιωτίας, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει στο Μαρούσι και εργάζεται ως υπάλληλος στο Υπουργείο Οικονομικών. Με τη ζωγραφική άρχισε να ασχολείται το Δεκέμβριο του 2005 και έως σήμερα έχει συμμετάσχει τόσο σε ομαδικές όσο και σε ατομικές εκθέσεις.
  • Ομαδική έκθεση Δημοτών Δήμου Αμαρουσίου (2006)
  • Ομαδική έκθεση του Πολιτιστικού Τμήματος του Υπουργείου Οικονομικών (2008)
  • Ατομική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου (2009)
  • Ατομική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λειβαδιάς (2011)
Τα έργα της έτυχαν θερμής υποδοχής από έναν ευρύ κύκλο φιλότεχνων και πολλά από αυτά βρίσκονται ήδη σε ιδιωτικές συλλογές. Περισσότερα σχετικά με το καλλιτεχνικό της έργο θα βρείτε στην ιστοσελίδα της,www.ipaint.gr.


Art Cafe Αστραδενή, Έρκυνας 5 Λιβαδειά, τηλ: 22611 00920

Δεν υπάρχουν σχόλια: