Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα προβλήματα του Πρωτοδικείου Θήβας



Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου συναντήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2011 η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη.
Η Βουλευτής έθεσε υπόψη του κ. Υπουργού, τα τεράστια και χρόνια προβλήματα του Πρωτοδικείου της Θήβας και ειδικότερα για τα θέματα που αφορούν:
α) Την καθαριότητα του Δικαστικού Μεγάρου,
β) την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων (Δικαστών και Δικαστικών Υπαλλήλων) που παρατηρούνται στο Ειρηνοδικείο, στο Πταισματοδικείο και το Πρωτοδικείο Θήβας, όπως επίσης και για την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για πλήρωση θέσεων από αιτηθείσες αποσπάσεις
γ) την εξαίρεση των αποδοχών των δικαστικών υπαλλήλων από το ενιαίο μισθολόγιο,
δ) την επέκταση του ευεργετήματος ωφέλιμου υπολογισμού της ποινής στις κρατούμενες που φοιτούν στο Σ.Δ.Ε (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας) των Γυναικείων Φυλακών του Ελεώνα (ΚΚΓΕΘ),
ε) την ενεργοποίηση της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων με στόχο την πρόληψη της συνεχώς διογκούμενης παραβατικής συμπεριφοράς ανηλίκων.
Ο κ. Υπουργός αφού άκουσε τη Βουλευτή, την διαβεβαίωσε ότι θα μελετήσει τα ως άνω αιτήματα, ιδίως εκείνα που απαιτούν άμεσες λύσεις, ώστε να επιτυγχάνεται η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απονομή της Δικαιοσύνης.

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου η κ. Τσόνογλου, κατά την διάρκεια ομιλίας της, στη Βουλή, για την “εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων”, έθεσε μεταξύ άλλων και τα προβλήματα του Πρωτοδικείου Θήβας.
Στην τοποθέτηση της είπε χαρακτηριστικά:
«Κύριε Υπουργέ, επ’ ευκαιρία της τοποθετήσεώς μου θα ήθελα να σας μεταφέρω την αγωνία και τον προβληματισμό των δικαστικών υπαλλήλων του νομικού κόσμου και του Δικηγορικού Συλλόγου του Πρωτοδικείου Θήβας για την κάλυψη των κενών του Πρωτοδικείου Θηβών όσον αφορά τους δικαστικούς υπαλλήλους. Δυστυχώς το 50% των δικαστικών υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο Θήβας, στο Ειρηνοδικείο και στο Πταισματοδικείο λείπει ύστερα από μετατάξεις, αποσπάσεις ή συνταξιοδοτήσεις. Παρακαλώ πολύ αυτό να ληφθεί σοβαρά υπόψη όταν πρόκειται για ένα ενεργό και δραστήριο δικαστικό μέγαρο που έχει 14 ποινικές συνεδριάσεις το μήνα και 3 πολιτικών υποθέσεων. Καταθέτω το έγγραφο για τα Πρακτικά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: