Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Όταν στον Ορχομενό… «κοιμόμασταν με τα τσαρούχια»!



Του Λάμπρου Ρόδη

Δημοσιογράφου

– Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Ορχομενού


Όταν στον Ορχομενό… «κοιμόμασταν με τα τσαρούχια», ο γειτονικός Δήμος Αλιάρτου «έκλεισε» με … ψίχουλα αλλά και με τις «ευλογίες» του σημερινού Αρχιεπισκόπου, ένα μεγάλο τουριστικό project από το οποίο θα ωφεληθεί τα μέγιστα χάρις στην διαχρονική δυναμική που εμφανίζει ο θρησκευτικός τουρισμός!

Το ερώτημα που γενάτε σήμερα – με αφορμή την συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Θήβα σύμφωνα με την ανάρτηση του http://www.thiva-press.blogspot.com/ «Ψηφιακή Χριστιανική Βοιωτία στην Αλίαρτο, από την Θήβα!!!» - είναι όχι πως επιλέχθηκε η εν λόγω πόλη της Βοιωτίας για να φιλοξενήσει αυτό το θησαυρό (μακριά από εμένα οι στενόμυαλες τοπικιστικές κορώνες), αλλά ΓΙΑΤΙ ένας τέτοιος χώρος που θα στεγάζεται στην Αλίαρτο για 25 χρόνια δεν θα έπρεπε να έχει ως έδρα του μια πόλη που να συνδέετε, να «κολλάει» κατά το λαϊκότερο, με το ύφος και τη θεματολογίου του συγκεκριμένου Μουσείου;

Αναρωτιέμαι, δηλαδή, ποιο το σκεπτικό του από Θηβών και Λεβαδείας κκ. Ιερωνύμου να «υποδείξει» την Αλίαρτο ως το «ιδανικότερο σημείο της Βοιωτίας» για το εν λόγο Μουσείο; Αναρωτιέμαι, δε, εάν ρώτησε, έψαξε ή αναζήτησε κάποιο κατάλληλο δημόσιο χώρο ανά την Βοιωτία πάλι, στον Ορχομενό ίσως, που θα μπορούσε να «του παραχωρηθεί» για τη στέγασή του; Μ` άλλα λόγια, αναρωτιέμαι εάν ο Δήμος Αλιάρτου κατάφερνε να δημιουργήσει και το Μουσείο Αγροτικής Κληρονομιάς & Γεωργικής Τεχνολογίας (σσ. θυμίζουμε πως ο διαγωνισμός ακυρώθηκε περίπου στα τέλη Δεκεμβρίου 2011), μήπως θα έπρεπε να είχαν «φροντίσει» να μεταφέρουν στην – κατ` άλλα συμπαθέστατη γειτονική μας πόλη – και την έδρα της Εφορίας Αρχαιοτήτων της Βοιωτίας ή την έδρα της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας καλύτερα, που θα «έδενε» και με το project; (Δήμαρχε, υπάρχουν κι` άλλες αποθήκες ελεύθερες;).

Να με συγχωρέσουν οι φίλοι κάτοικοι της Αλιάρτου και η ηγεσία της τοπικής μας εκκλησίας για το ειρωνικό ύφος των γραφομένων μου, αλλά είμαι βέβαιος πως με τα ερωτήματά μου θα συμφωνήσουν πολλοί πολλοί ακόμη Βοιωτοί που πληροφορήθηκαν πως στην Αλίαρτο (!) θα στεγαστεί ο «Ψηφιακός Διαδραστικός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας» της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών & Λεβαδείας!!!

Τα εγκαίνια του χώρου θα γίνουν, πάντως, στις 29 Απριλίου 2011 από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμο, που από το Σεπτέμβριο του 2010 είναι και Επίτιμος Δημότης μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: