Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδα - 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδα -  200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Επετειακό μήνυμα του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δημάρχου Καρπενησίου, κ. Νίκου Σουλιώτη

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

Την υλοποίηση έργου Ανατολικής Παράκαμψης Θηβών ζητά επιτακτικά η Βάσω ΤσόνογλουΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υποδομών, Δικτύων και Μεταφορών κο Δ. Ρέππα
ΘΕΜΑ: Υλοποίηση έργου Ανατολικής Παράκαμψης Θηβών


Κύριε Υπουργέ,
Η πόλη των Θηβών έχει πληθυσμό που υπερβαίνει τους 35.000 κατοίκους και βρίσκεται σε κόμβο, που συνδέει την Π.Ε.Ο Αθηνών-Θηβών (μέσω Ελευσίνας) πρός την Π.Ε.Ο Θηβών-Λιβαδειάς και της Ν.Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας. Καθημερινά μέσα από την πόλη και τις πλέον πυκνοκατοικημένες συνοικίες της διέρχονται οχήματα βαρέως τύπου, βυτιοφόρα καυσίμων και λοιπών επικίνδυνων φορτίων, με συνέπεια να δημιουργούνται κίνδυνοι στην οδική ασφάλεια των περιοίκων για το οδόστρωμα των οδών, οι δημοτικοί οδοί να καταστρέφονται λόγω των υπερβολικών φορτίων, και να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων και η είσοδος της ιστορικής πόλεως των Θηβών.
Έργο πνοής και αποσυμφόρησης της παραπάνω δυσμενούς κατάστασης αποτελεί ο οδικός άξονας παράκαμψης της πόλης, στα ανατολικά αυτής για τον οποίο ευρίσκεται σε σχεδιασμό έργο με τίτλο «οριστική μελέτη παράκαμψης Θηβών» με αρχικό συμβατικό αντικείμενο την χάραξη μήκους 5χλμ και προϋπολογισμό ύψους 10.000.000 Ευρώ. Πρόκειται για έργο ώριμο για το οποίο έχουν ήδη εκπονηθεί και εγκριθεί η οριστική μελέτη οδοποιίας, η προκαταρκτική μελέτη των κόμβων, η γεωτεχνική μελέτη, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων τελούν υπό έγκριση, η προμελέτη τεχνικών έργων και η υδραυλική μελέτη.
Ήδη κατά πληροφορίες υπήρξε απεμπλοκή από την Αρχαιολογική Υπηρεσία (Θ΄ Εφορία Αρχαιοτήτων) και αναμένεται η έκδοση Υ.Α για την έγκριση των ορών ΜΠΕ.
Ενόψει των ανωτέρω ερωτάται ο κος Υπουργός:
1) Υπάρχει πρόθεση επίσπευσης των απαιτούμενων ενεργειών για την έγκριση των μελετών που έχουν ολοκληρωθεί και για την χρηματοδότηση και ολοκλήρωση των υπολειπομένων?
2) Υπάρχει σχεδιασμός του υπουργείου σας για ένταξη του προκείμενου έργου ώστε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση και να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν?

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: