Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Συνάντηση Βασιλικής Τσόνογλου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Χρ. Παπουτσή«Να αισθάνεστε ασφαλείς, το Υπουργείο είναι εδώ και το Α.Τ Θηβών και η αστυνομική υποδιεύθυνση παρά την ελλιπή της στελέχωση καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για την πάταξη της εγκληματικότητας στην περιοχή της επαρχίας Θήβας»
Σύσκεψη πραγματοποίησε στο γραφείο του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη χθες με πρωτοβουλία της βουλευτού Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη παρουσία εκπροσώπων αγροτών, εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων, του Διευθυντή του Περιφερειακού Καταστήματος ΔΕΗ Θήβας κο Κατσέλη Παναγιώτη και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.
Η βουλευτής κατά την εισήγησή της εξέφρασε την ανησυχία της για την αλματώδη αύξηση της εγκληματικότητας στο νομό Βοιωτίας και ιδιαίτερα στην επαρχία Θήβας, η οποία κλιμακώνεται στις μέρες μας με την αύξηση των κλοπών των μετασχηματιστών της ΔΕΗ και παραρτημάτων αυτών από οργανωμένες εγκληματικές ομάδες που εκμεταλλεύονται τον χαλκό σε σημείο να έχει φθάσει στο αποκορύφωμα η αγωνία των αγροτών για την άρδευση των αγρών καθώς οι θερινοί μήνες πλησιάζουν. Για τον προβληματισμό αυτό η βουλευτής έχει ήδη καταθέσει αναφορά προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ο παριστάμενος διευθυντής της ΔΕΗ ανέπτυξε το ζήτημα των κλοπών, την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί η ΔΕΗ από την κατακόρυφη αύξησή τους τα δύο τελευταία έτη, η οποία ανέρχεται στα 4.000.000 Ευρώ περίπου. Οι εκπρόσωποι των αγροτών και των αγροτικών συλλόγων κατέθεσαν τις απόψεις τους για το θέμα και ζήτησαν την άμεση στελέχωση του τμήματος ασφαλείας και της αστυνομικής διεύθυνσης ΑΤ Θήβας, την αύξηση των περιπολιών και την λήψη μέτρων προστασίας από την ΔΕΗ των μετασχηματιστών που αποτελούν άλλωστε και περιουσία της. Μάλιστα, υπέδειξαν και πρακτικούς τρόπους παρακολούθησης των συστημάτων για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Ο υπουργός απάντησε ότι « Οι δυνάμεις ασφαλείας ασχολούνται διαρκώς και να αισθάνεστε ασφαλείς γιατί το Υπουργείο είναι εδώ και η αστυνομική υποδιεύθυνση Θήβας καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για την πάταξη του εγκλήματος». Η διαπίστωση του Υπουργού είναι ότι πίσω από αυτές τις οργανωμένες κλοπές υπάρχουν και άλλα οργανωμένα συμφέροντα αγοράς του χαλκού και οι έρευνες θα συνεχιστούν. Ο υπουργός τόνισε ότι «Είναι αλήθεια ότι πρέπει να γίνει αύξηση ιδίως των εποχούμενων προσώπων των τμημάτων ασφαλείας παρά το γεγονός ότι έχουμε δυσκολίες στην εκταμίευση των πιστώσεων που αφορούν τα Α.Τ και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά». Επίσης, αναφέρθηκε και στη μετανάστευση τονίζοντας ότι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος γίνεται μόνο με την σύλληψη των μεταναστών και χρειάζονται υποδομές και το κεντρικό ζήτημα είναι που θα βρεθούν οι χώροι για την κράτησή τους μέχρι να περατωθεί η διαδικασία απέλασης καθώς τα Α.Τ δεν επαρκούν για μακροχρόνιες κρατήσεις των αλλοδαπών.
Στο τέλος η κυρία Τσόνογλου ευχαρίστησε τον Υπουργό για το ενδιαφέρον του και τόνισε ότι είναι διαπιστωμένο ότι η εγκληματικότητα των αστικών κέντρων μεταφέρεται στην επαρχία και η επαρχία Θήβας είναι το πλησιέστερο μέρος στην Αττική έχει και θα έχει ακόμα εντονότερο πρόβλημα από παραβατικές συμπεριφορές αλλοδαπών ιδίως και ότι θα πρέπει να επιδείχθεί ιδιαίτερη προσοχή, τα Α.Τ θα πρέπει να προμηθευτούν με οχήματα ταχείας καταδιώξεως και περιπολικά γιατί στην επαρχία Θήβας υπάγεται και η περιοχή του Δηλεσίου που εκτείνεται σε μήκος τουλάχιστον 15.000 στρεμμάτων, οι κλοπές είναι σχεδόν καθημερινές, το Α.Τ Σχηματαρίου έχει ελάχιστη δύναμη και δεν επαρκεί για την πρόληψη και καταστολή των εγκλημάτων της περιοχής.
Κλείνοντας ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιηθεί άμεσα στη Θήβα σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες και φορείς της πόλης για τον σχεδιασμό των επιχειρήσεων που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή και ότι οι πολίτες θα πρέπει αισθάνονται ασφαλείς γιατί η πολιτεία επαγρυπνά διαρκώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: