Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού : Τότε (1977) και τώρα (2024) - 40+7 χρόνια μετά ξανά άνοιξε για το κοινό η "Επίδαυρος της Βοιωτίας"!


2-7-1977 :
Μια ιστορικής σημασίας φωτογραφία από τα εγκαίνια του Αρχαίου Θεάτρου Ορχομενού  με το έργο του Αριστοφάνη "ΠΛΟΥΤΟΣ'' από τον θίασο της Άσπας Παπαθανασιου.

Διακρίνονται - μεταξύ άλλων - στο κατάμεστο θέατρο, ο τότε συντονιστής των δράσεων του Δήμου Ορχομενού, τ. Δντης και Πρόεδρος του ΔΣ Ορχομενού  κ. Παναγιώτης Υπερήφανος και μπροστά του ο νεαρός και μετέπειτα Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Γκιζίμης.

  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ορχομενός... μια φορά και έναν καιρό. 



5-9-2024: Το Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού ανοίγει και πάλι για το κοινό με το έργο  του Αριστοφάνη "ΠΛΟΥΤΟΣ'' από το Εθνικό Θέατρο.

Η παράσταση εντάσσονταν σε μία σειρά εκδηλώσεων της δράσης «Γνωριμία με τα Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας», η οποία στοχεύει στη γνωριμία του κοινού με τα λιγότερο γνωστά μνημεία, καιαποτελεί συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Σωματείο Διάζωμα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι εργασίες αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου Ορχομενού χρηματοδοτήθηκαν αρχικά από το Ε.Π «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020» και ολοκληρώθηκαν ως τμηματοποιημένη Πράξη  (Φάση Β - phased) με το Πρόγραμμα ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027.











 Ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Γιώργος Τζαβάρας, ο Πρόεδρος του Διαζώματος κ. Σταύρος Μπένος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Γιώργος Ντασιώτης, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κα Λουκία Θεοδώρου, ο Πρόεδρος του ΔΣ Ορχομενού και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για το «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού» κ. Λάμπρος Ρόδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ορχομενού κα Βασιλική Καραβαγγέλη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Ευθύμιος Μονοχάρης, ο Αντιδήμαρχος Ακραιφνίας κ. Γιάννης Φουρτάκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Γιάννης Ζυγογιάννης, Μαρία Ξηρογιάννη και Κώστας Τσεκούρας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ορχομενού κ. Στάμος Μιχαλοστάμος, οι Πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων Ορχομενού και Λουτσίου κκ. Ανδριάνα Κατσαντώνη και Γιώργος Καπουκίνης, οι τοπικοί Σύμβουλοι Ορχομενού κκ. Παναγιώτης Τσεκούρας και Γιώργος Ζωγράφος, η Δντρια Αβθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας κα Γιώτα Χουλιάρα – Σιδερά, η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή, ο Προϊστάμενος της ΕΔΑ Στερεάς Ελλάδας κ. Γιάννης Κούτσικος, πλαισιώνονται από τους εθελοντές – μέλη Συλλόγων της πόλης του Ορχομενού και τα μέλη του Παραρτήματος Λιβαδειάς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.



Ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Γιώργος Τζαβάρας, ο Πρόεδρος του ΔΣ Ορχομενού και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για το «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού» κ. Λάμπρος Ρόδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ορχομενού κα Βασιλική Καραβαγγέλη, πλαισιώνονται από τους εθελοντές – μέλη Συλλόγων της πόλης του Ορχομενού, τον αρχαιοφύλακα Ορχομενού κ. Βαγγέλη Καραβαγγέλη και την Μηχανικό της ΕΦΑ Βοιωτίας κα Μαρία Κωστάρα. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Παναγιώτης Πραγιάννης. 






Δεν υπάρχουν σχόλια: