Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Δράση “αρχή…ΖΩ!”: Παροχή σχολικών ειδών σε μαθητές της Α’ Δημοτικού



Η δομή "ΓΕΦΥΡΑ" της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υλοποιεί για άλλη μια σχολική χρονιά τη δράση «αρχή…ΖΩ!» που αφορά στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση _αξίας 120 € εφάπαξ_ σε κάθε μαθητή - μέλος οικογένειας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας, που έχει εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά το σχολικό έτος 2024-2025.

Το κατώφλι φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίστηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2023, ορίζεται σε 6.030,00€ ετησίως, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενο κατά:

  • 50% για τον σύζυγο και κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών.
  • 30% για κάθε παιδί κάτω των 14 ετών.

Η δράση στοχεύει:

  1. Στην κάλυψη οικονομικών αναγκών και την κατανομή πόρων ανακούφισης σε γονείς/κηδεμόνες, οι οποίοι δεν δύνανται να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην αγορά σχολικών ειδών που απαιτούνται για την εκπαίδευση των μαθητών (τετράδια, γραφική ύλη, σχολική τσάντα, κλπ.)
  2. Στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της οικογένειας και στην διευκόλυνση των γονέων να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς ρόλους της οικογενειακής μέριμνας και της παιδικής προστασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ορχομενού.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 22610 34970

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: