Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο στους Δελφούς θα πραγματοποιηθεί φέτος το 5ο Συνέδριο «Sports Cardiology 2024” από 20 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου 2024


Στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο στους Δελφούς θα πραγματοποιηθεί φέτος το 5ο Συνέδριο «Sports Cardiology 2024” από 20 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου 2024.

Το 5o Πανελλήνιο Συνέδριο «Sports Cardiology 2024» με Διεθνή Συμμετοχή , φέτος θα διεξαχθεί στον ομφαλό της γης, στους Δελφούς, και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο από 20 έως 22 Σεπτεμβρίου 2024, υπό την προεδρία του επεμβατικού καρδιολόγου, Διευθυντή B’ Καρδιολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Adjunct Professor in Cardiology, E.U.C. και Προέδρου της Ελληνικής Εταιρίας Αθλητικής Καρδιολογίας, κ. Σπύρου Παπαϊωάννου.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Ελληνικής
Ολυμπιακής Επιτροπής, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανελλήνιου ιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, του American Heart Center, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου και του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών.

Η μεγάλη ανταπόκριση των τεσσάρων προηγούμενων συνεδρίων στον αναδυόμενο αυτόν τομέα της καρδιολογίας, στον οποίο εμπλέκονται πολλές ιατρικές ειδικότητες και απαιτείται πολύπλευρη προσέγγιση και αντιμετώπιση, οδήγησε στο να διευρυνθεί η θεματολογία με ένα ακόμα πλουσιότερο επιστημονικό πρόγραμμα

Στο συνέδριο θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι τοποθετήσεις και οι επιστημονικές μελέτες θα μεταφράζονται αυτομάτως από τα ελληνικά στα αγγλικά ή αντίστροφα, καθως θα υπάρχει ταυτόχρονη διαδικτυακή και διαδραστική μετάδοση των εργασιών του συνεδρίου. Έτσι οι πρόεδροι, οι ομιλητές και οι σχολιαστές μπορούν να συμμετάσχουν είτε με φυσική παρουσία είτε μέσω διαδικτύου.

Στην συνάντηση αυτή θα αναλυθούν σημαντικά θέματα που απασχολούν όχι μόνο τους Καρδιολόγους αλλά και όλους όσους ασχολούνται με τον Αθλητισμό επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά. Κρίσιμα ζητήματα όπως ο αιφνίδιος θάνατος σε αθλητές, τα όρια της άσκησης σε καρδιοπαθείς και μη κάτω από φυσιολογικές έως και ακραίες συνθήκες, ο ρόλος της διατροφής και της χρήσης αναβολικών στους αθλητές είναι μερικά από αυτά.
Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και διεθνείς προσωπικότητες του αθλητισμού.
Το συνέδριο θα έχει ταυτόχρονη διαδικτυακή και διαδραστική αναμετάδοση. Επίσης το συνέδριο αξιολογήθηκε από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με 21 μόρια.

Ο πρόεδρος του συνεδρίου Σπύρος Παπαϊώννου επεμβατικός καρδιολόγος, διευθυντής Β΄Καρδιολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Adjunct Professor in Cardiology, E.U.C στο μήνυμα του για το συνέδριο τονίζει μεταξύ άλλων και τα εξής: «Βασικός πυρήνας του συνεδρίου μας είναι η αθλητική καρδιολογία, στο πλαίσιο της οποίας ερευνώνται τόσο η πρόληψη όσο και η θεραπευτική προσέγγιση και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών προβλημάτων των ατόμων που αθλούνται είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά. Σε συνέχεια της περυσινής επιτυχημένης διεξαγωγής στην Αρχαία Ολυμπία και θέλοντας να διατηρήσουμε τη σύζευξη της Ιατρικής, με τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, φέτος το συνέδριό μας θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών. Στην ιερή αυτή πόλη των Αρχαίων Ελλήνων, θα παρουσιαστούν οι πιο σύγχρονες απόψεις και εξελίξεις στον τομέα της αθλητικής καρδιολογίας, με την επιστημονική συμβολή σπουδαίων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, οι οποίοι κάθε χρόνο τιμούν με την παρουσία τους το συνέδριο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: