Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Γιώργος Μουλκιώτης: «Ξανά στη Βουλή το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας! Σοκάρει η ανακοίνωση του Συλλόγου: Μην αρρωστήσετε τον Σεπτέμβριο!»

 


Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Μουλκιώτης, έφερε ξανά το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας στη Βουλή μέσω αναφοράς για θέματα λειτουργίας του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην από 3.09.2024 ανακοίνωση - καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας οι συνθήκες εφημέρευσης που (βάσει του προγράμματος εφημεριών που εγκρίθηκε) θα ισχύσουν για το μήνα Σεπτέμβριο κρίνονται επισφαλέστατες , μιας και για ημερήσια προσέλευση 80 περιστατικών κατά μέσο όρο στο Τ.Ε.Π. του Νοσοκομείου θα εφημερεύουν ένας γενικός ιατρός και ένας (μετακινημένος) ειδικευόμενος Παθολογίας, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να συνοδεύσει κάποια διακομιδή βαρέως πάσχοντος ασθενούς, μένοντας έτσι το Τ.Ε.Π. με έναν γιατρό.

Για τους λόγους αυτούς, ο Σύλλογος εκδηλώνει την εύλογη ανησυχία του για τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου, για τα προβλήματα, και τους κινδύνους που εγκυμονούνται για ασθενείς και ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Βουλευτής, Γ. Μουλκιώτης, μεταξύ άλλων δηλώνει: « Δυστυχώς καθημερινά αποδεικνύεται η ουσιαστική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το δημόσιο σύστημα υγείας. Η Κυβέρνηση εμμένει στην υποβάθμιση του τρόπου λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας. Έστω και τώρα να σταματήσει η κυβερνητική αναλγησία και η πρόκληση στους πολίτες».

Πολιτικό Γραφείο

Γ.Β. Μουλκιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: