Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

«Γνωριμία με τα Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας»: Ο Δήμος Ορχομενού φιλοξενεί την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2024 στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού την παράσταση "Πλούτος" του Αριστοφάνη Απαιτείται η έκδοση δελτίου εισόδου, τα οποία θα διατίθενται στον αρχαιολογικό χώρο, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας, μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης!

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πλούτος - Αρχαίο θέατρο Ορχομενού

Πέμπτη, 5-9-2024, 19.00 μμ.


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και ο Δήμος Ορχομενού σας προσκαλούν σε μια μοναδική παράσταση του Πλούτου του Αριστοφάνη στο αρχαίο θέατρο του Ορχομενού.

Η παράσταση εντάσσεται σε μία σειρά εκδηλώσεων της δράσης «Γνωριμία με τα Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας», η οποία στοχεύει στη γνωριμία του κοινού με τα λιγότερο γνωστά μνημεία, καιαποτελεί συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Σωματείο Διάζωμα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στο αρχαίο θέατρο του Ορχομενού θα παρουσιαστεί το τελευταίο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη, ο Πλούτος, ένα αιχμηρό κοινωνικό σχόλιο πάνω στην άνιση και συχνά άδικη κατανομή του πλούτου.

Η παράσταση θα διεξαχθεί με φυσικό φωτισμό και ήχο, στο πρόσφατα αποκατεστημένο μνημείο.

Σας περιμένουμε να ανακαλύψουμε τα μυστικά του πλούτου…


Σημαντικές πληροφορίες:

Ώρα έναρξης: 19.00 μμ.

Οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες. Απαιτείται η έκδοση δελτίου εισόδου, τα οποία θα διατίθενται στον αρχαιολογικό χώρο, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας, μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

Ο αρχαιολογικός χώρος δεν παρουσιάζει δυσκολίες πρόσβασης και είναι κατάλληλος για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Συνίσταται στους θεατές η χρήση άνετων κλειστών υποδημάτων και καπέλου. Εάν επιθυμούν, μπορούν να φέρουν μαζί τους νερό και υφασμάτινα μαξιλάρια.


*Οι εργασίες αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου Ορχομενού χρηματοδοτήθηκαν αρχικά από το Ε.Π «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020» και ολοκληρώθηκαν ως τμηματοποιημένη Πράξη  (Φάση Β - phased) με το Πρόγραμμα ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027.

Δεν υπάρχουν σχόλια: