Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Τη «βούλα» της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως έλαβε η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Δ.Ε. Ορχομενού στην περιοχή Σκριπούς


Στις 22 Φεβρουαρίου 2018 ,  με αριθμό φύλλου 27, με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και τις υπογραφές των Υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Λυδίας Κονιόρδου,  Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη, ο Ορχομενός αλλάζει σελίδα, καθώς έγινε ΦΕΚ η «Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Ορχομενού του Δήμου Ορχομενού της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (Ν. Βοιωτίας) στην περιοχή Σκριπούς, εντός του αρχαιολογικού χώρου Ορχομενού Νομού Βοιωτίας, επιβολή προκηπίου και καθορισμός χρήσεων και όρων και περιορισμών δόμησης». 









 Ένα όνειρο χρόνων και χρόνων, μια προσδοκία που για όσους έχουν άμεση σχέση με τη δημόσια ζωή γνωρίζουν πόσο χρονοβόρα και πόσο δύσκολη είναι η φάση αυτή για οποιοδήποτε  δημόσιο έργο στο οποίο παρεμβάλλονται ιδιωτικές ιδιοκτησίες, σαν και την περίπτωση της δημιουργίας του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού, δηλαδή της ενοποίησης των τριών κυρίαρχων μνημείων της πόλης μας (Θολωτός Τάφος, Αρχαίο Θέατρο, Παναγία η Σκριπού) εκτάσεως περί των 40 στρεμμάτων και ευρύτερης αστικής ανάπλασης περί των 75 στρεμμάτων, στην καρδιά του πιο ιστορικού κομματιού της Δ.Ε. Ορχομενού. Ωστόσο, η συνέπεια, η προετοιμασία, η επιμονή, η μεθοδικότητα της Δημοτικής Αρχής από το 2009 και ένθεν αλλά και η συγκυρία που πάντοτε έρχεται ως «από μηχανής Θεός» - όπως «καλή ώρα» είχε να κάνει με την παρέμβαση του Ορχομένιου τ. Προέδρου του Ανώτατου Αναθεωρικού Δικαστηρίου κ. Νίκου Μακρή – όλα έγιναν ακόμη πιο εύκολα, ακόμη πιο άμεσα. 
Είχε προηγηθεί –θυμίζουμε – η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού (http://www.orchomenos.gr/05enimerosi/03apofaseis_ds/2015/06/08_synedriasi/%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A6%CE%91%CE%A3%CE%97%20089%202015.pdf )   με Αριθ. Απόφασης 89/2015 και θέμα « Λήψη απόφασης επί των ενστάσεων σχετικά με τη τροποποίηση του Σχεδίου Πόλεως Περιοχής Σκριπούς – Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού », η οποία λήφθηκε στις 15 Ιουνίου 2015.  


Πέρασαν, δηλαδή, σχεδόν τρία χρόνια για να φτάσουμε και επίσημα σ` αυτό το κομβικό αποτέλεσμα.
 

Το ORCHOMENOS PRESS αποδίδει τα εύσημα 
για την μέχρι σήμερα πορεία των μεθοδικών κινήσεων 
με στόχο την υλοποίηση του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού : 


ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ 
Σ` ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
 ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Ο ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ 
ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Καλή συνέχεια και στα επόμενα, σημαντικά βήματα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: