Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Σεμινάριο Πιάνου στο Τροφώνιο Ωδείο με την πιανίστα Έλλη Τσαμπά


Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές, εκτελεστές πιάνου όλων των επιπέδων και ηλικιών και σε ακροατές (με γνώσεις μουσικής ή όχι) 

Διδάσκει η πιανίστα Έλλη Τσαμπά
                                         (Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής)
Στο τέλος της ημέρας θα πραγματοποιηθεί ομαδικό workshop με θέμα:
Ασκήσεις εκτός πιάνου και διατάσεις για πιανίστες”

                          Πληροφορίες - Συμμετοχές στη γραμματεία του Ωδείου
 2261087570 & 6976861410

Λίγα λόγια για το Workshop
Workshop: ασκήσεις εκτός πιάνου και διατάσεις για υγιή τεχνική.
Η πολύωρη μελέτη πιάνου είναι μία επίπονη για το σώμα μας διαδικασία και συχνά πολλοί μουσικοί υποφέρουν από πόνους και τραυματισμούς. Στο workshop αυτό θα μιλήσουμε για ασκήσεις εκτός πιάνου που είναι απαραίτητες για την υγεία των χεριών και ολόκληρου του σώματος των πιανιστών. Θα δείξουμε ασκήσεις προθέρμανσης (warm-ups) και διατάσεις (stretches) για το τέλος της μελέτης. Επίσης, θα δείξουμε ασκήσεις ειδικά προσαρμοσμένες για παιδιά για υγιή τεχνική από τα πρώτα κιόλας μαθήματα πιάνου!
(Το workshop απευθύνεται σε σπουδαστές πιάνου και δασκάλους )

Βιογραφικό
Η Έλλη Τσαμπά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λειβαδιά. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία 7 ετών στο Τροφώνιο Ωδείο, όπου ολοκλήρωσε το επίπεδο δεξιοτεχνίας πιάνου (τάξη Σπύρου Γκεζερλή) και το πτυχίο Αρμονίας (τάξη Γιάννη Νικολόπουλου) με ''Άριστα Παμψηφεί''. Στη συνέχεια σπούδασε στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα, όπου έλαβε δίπλωμα πιάνου (τάξη Valery Sagaidatchny) και πτυχία Αντίστιξης και Φούγκας (τάξη Παναγιώτη Αδάμ) με ''Άριστα Παμψηφεί''.  Έλαβε τον τίτλο Master of Arts από το σολιστικό τμήμα πιάνου της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου (τάξη Tatiana Sarkissova), όπου φοίτησε με υποτροφία του κληροδοτήματος Μαρίας Κασιμάτη. Είναι αριστούχος απόφοιτος του τήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου εισήχθη πρώτη με υποτροφία του ΙΚΥ. Έχει βραβευθεί στους διαγωνισμούς πιάνου του Υπουργείου Παιδείας, της ΧΟΝ και 'Konzerteum'. Σε ηλικία 11 ετών εμφανίστηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ 'Ο κόσμος της μουσικής'. Έχει παρουσιάσει ρεσιτάλ σε αίθουσες όπως η Steinway Hall στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών, η Duke's Hall, η St. John's Church Waterloo και η Deptford Town Hall στο Λονδίνο. Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ στην Αγγλία ('Pure Gold'' και 'City Lights'), στη Γαλλία ('Cazlibus' και 'Rencontres musicales de Neddes') και στην Ελλάδα ('Aegean Arts Festival'). Έχει παρουσιάσει ρεσιτάλ για βιολί και πιάνο στα πολιτιστικά κέντρα 'Fondation La Borie' και 'Espace Mont Gerbassou-Ambazac' στη Γαλλία και έχει συνεργαστεί με τη Γαλλική ορχήστρα δωματίου 'Opéra de Baugé'. Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, σε αίθουσες όπως το Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών, το θέατρο 'Απόλλων' της Σύρου, η αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη σειρά συναυλιών 'Οι νέοι για τους νέους' του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.  Η διδασκαλία πιάνου είναι ένα πολύ σημαντικό και αγαπημένο κομμάτι της ζωής της. Τα τελευταία 8 χρόνια διδάσκει στο Λονδίνο μαθητές όλων των ηλικιών και επιπέδων, από αρχάριους μέχρι επίπεδο διπλώματος. Οι μαθητές της διακρίνονται συχνά με βραβεία σε διαγωνισμούς όπως West London Pianoforte Competition, Ealing Festival και Ruislip-Northwood Festival. Είναι κάτοχος του διπλώματος διδασκαλίας πιάνου της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου (LRAM) και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια παιδαγωγικής και τεχνικής πιάνου με διακεκριμένους παιδαγωγούς όπως οι Irina Gorin, Penelope Roskell, Katherine Fisher και Julie Kerr.Το Μάιο 2016 δίδαξε σε masterclass ως προσκεκλημένη του Piano Studio Horowitz στην Washington των ΗΠΑ.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: