Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στη Λιβαδειά: Θέματα της επικαιρότητας αλλά και προγραμματισμός δράσεων εν όψει και του ετήσιου συνέδρου της ΚΕΔΕ στη Ρόδο τέθηκαν εντός και εκτός ημερήσιας διάταξης


 Στη Λιβαδειά συνεδρίασε, στις 18 Σεπτεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας. Συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές κ. Κτιστάκης, κα Πούλου και κ. Μουλκιώτης καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες κ. Ντασιώτης και κα Παπαθωμά και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Λιβαδειάς, κ. Γέρος.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Νίκος Σουλιώτης ενημέρωσε το Σώμα για τη διεκδίκηση μέσω της Κ.Ε.Δ.Ε. τουλάχιστον 2 επιπλέον δόσεων των ΚΑΠ και τόνισε: "Με τις έκτακτες δόσεις ΚΑΠ δεν λύνεται οριστικά το πρόβλημα για τη χρηματοδότηση των λειτουργικών μας δαπανών. Το ενεργειακό κόστος παραμένει σε υψηλά επίπεδα, μας επιβλήθηκε το τέλος ταφής και είχαμε επίσης την αύξηση στους μισθούς των υπαλλήλων, οι οποίες ξεκαθαρίζω πως καλώς έγιναν. Βλέπουμε λοιπόν τα κόστη να αυξάνονται και να μην αυξάνονται οι ΚΑΠ. Η πολιτεία πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για μια ικανή αύξηση των ΚΑΠ για να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες μας".

Ο φιλοξενών Δήμαρχος, κ. Καραμάνης ζήτησε την παρέμβαση της Π.Ε.Δ. για να μπει ένα τέλος στην άναρχη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Ελικώνα, ενώ αντίστοιχες ήταν οι τοποθετήσεις των μελών για άλλες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και αποφασίστηκε να προκληθεί συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αναφέρθηκε επίσης στο νομοσχέδιο για τη συνένωση των ΔΕΥΑ και στο ενδεχόμενο επέκτασης της περιοχής δράσης της ΕΥΔΑΠ σε Εύβοια, Βοιωτία και Φωκίδα.

Επί του θέματος αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος κατά της προοπτικής αυτής και υπέρ της αναβάθμισης του ρόλου των υφιστάμενων Δ.Ε.Υ.Α.. Επίσης, ο κ. Καραμάνης εστίασε στην κατάσταση στα νοσοκομεία της Βοιωτίας, αλλά και στην αναστάτωση που δημιουργήθηκε από τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις ολιγομελών σχολικών τμημάτων. Και για το θέμα των σχολείων αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος και η απόδοσή του στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Στη συνέχεια η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού, κα Παπαθωμά παρουσίασε τις πρωτοβουλίες και στον σχεδιασμό της περιφέρειας για την τουριστική προβολή της Στερεάς Ελλάδας και ακολούθησε γόνιμος διάλογος για τους τρόπους στενότερης συνεργασίας περιφέρειας και δήμων για να υπάρχει πιο στοχευμένη και ευρεία τουριστική προβολή.

Επιπλέον, όπως διατυπώθηκε, κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι και οι δήμοι, όπως οι Περιφέρειες, θα πρέπει να λαμβάνουν χρηματοδότηση για την τουριστική τους προβολή.

Τέλος, μετά από συζητήσεις που προηγήθηκαν με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και τη σχετική παρουσίαση από την πρόεδρο του Δ.Σ., κα Αργύρη στη συνεδρίαση, αποφασίστηκε η συνεργασία μεταξύ Π.Ε.Δ. ΚΑΙ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., για τη δημιουργία του οδικού χάρτη για την ίδρυση και λειτουργία τουλάχιστον ενός εργαστηρίου θεάτρου και τέχνης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: