Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Το ΔΣ της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας & τα μέλη της θεατρικής ομάδας συμβάλλουν στην ενίσχυση των πληγέντων στα χωριά της Καρδίτσας


 Το ΔΣ της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας με κατανόηση δέχθηκε την απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων κ. Γιώργου Αναστασίου, για ματαίωση των εκδηλώσεων "ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2023", λόγω των τραγικών γεγονότων από τις καταστροφικές πλημμύρες, που πλήττουν συνανθρώπους μας στην Θεσσαλία, με απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες!

Ο σεβασμός τόσο προς τους πληγέντες όσο και στις οικογένειές των θυμάτων που βιώνουν τις απώλειες ανθρώπων τους από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, είναι δεδομένο ότι δεν μας αφήνει ασυγκίνητους καθώς κι εμείς πενθούμε μαζί με όλους τους Έλληνες.
Ως πολιτιστικός σύλλογος που έχει σκοπό την πνευματική δημιουργία και στηρίζει τους συμπολίτες μας, που αγαπούν και εκφράζονται μέσα από την τέχνη του θεάτρου, οφείλει παράλληλα να σεβαστεί τον κόπο και τις θυσίες τους για μία ολόκληρη χρονιά. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο και προετοιμάστηκαν με μεράκι, φτάνοντας με προσμονή στο τελικό σκαλοπάτι της παρουσίασης.

Έτσι λοιπόν, μαζί τους πήραμε την απόφαση να παρουσιάσουμε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στο ανοιχτό θέατρο Μοσχοποδίου "Μελίνα Μερκούρη", το έργο του Αρκά: "Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων" και τα έσοδα της παράστασης να δοθούν στους πληγέντες συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται στα χωριά της Καρδίτσας.

Τα λόγια του Κάρολου Κουν χιλιοειπωμένα μεν, οδηγός μας δε, για την διάθεση και την αγάπη μας, για το θέατρο.

«…Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας. Μόνος του ο καθένας είναι ανήμπορος. Μαζί ίσως κάτι μπορέσουμε να κάνουμε. Το θέατρο, ως μορφή Τέχνης, δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε, να συγκινηθούμε, ν’ αγγίξουμε ο ένας τον άλλον, να νιώσουμε μαζί μιαν αλήθεια. Να γιατί διαλέξαμε το θέατρο σα μορφή εκδήλωσης του ψυχικού μας κόσμου…»


Με εκτίμηση,

Το ΔΣ της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας & τα μέλη της θεατρικής ομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: