Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΙΔΙΠΟΥΣ: Άραγε με ποιο τρόπο περιγράφεις ένα ανεξάντλητο ταξίδι;

 Το μονοπάτι που τυλίγει στο χάρτη την Στερεά Ελλάδα γνωρίζει καλά πώς να ανταμείβει και να σαγηνεύει τους επισκέπτες που θα του χαρίσουν τα βήματά τους. Κάθε βουνό, κάθε ποτάμι, κάθε μνημείο έχει το δικό του μύθο, τη δική του μάχη, τη δική του λαϊκή παράδοση, το δικό του θαύμα να αφηγηθεί. 

Η γη προσφέρει απλόχερα τους καρπούς της και οι κάτοικοι μοιράζονται τη μνήμη που κρύβεται στην ιστορία του τόπου τους, αλλά και τις δοξασίες και τις γεύσεις.

Επτά κόμβοι σας προσκαλούν να γνωρίσετε μια αμάραντη ομορφιά, σμιλεμένη σε φλέβες αρχαίων μαρμάρων, χρυσοκέντητων εκκλησιών και επιβλητικών κάστρων, που τη δροσίζει ο άνεμος μιας μητέρας-γης, γεμάτης δώρα. 

Ακολουθήστε τη Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας και απολαύστε το ταξίδι σε έναν κόσμο πλούσιο σε μύθους, ιστορίες, γεύσεις, εικόνες και απαράμιλλο φυσικό κάλλος, όπου η φιλοξενία στέκεται στο κατώφλι κάθε μικρού ή μεγάλου σπιτιού περιμένοντας να καλωσορίσει την ανυπομονησία της εξερεύνησης.https://oedipusculturalroute.gr/nodes/orchomenos/


Δεν υπάρχουν σχόλια: