Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Πολιτική προστασία και Διαχείριση υδάτων στην Κωπαΐδα


Του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου* 

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των αυτοδιοικητικών εκλογών, δημοτικών και περιφερειακών, εν μέσω μίας τραγικής συγκυρίας για την χώρα μας.
Η Ελλάδα επλήγη από μία πρωτοφανή θεομηνία που άφησε πίσω της νεκρούς πολίτες, νεκρά ζώα και τεράστιες υλικές καταστροφές. Έχει ήδη ξεκινήσει, άμεσα, μια δύσκολη προσπάθεια ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.
Αυτή η θεομηνία μας θύμισε, με τον πιο τραγικό τρόπο, τις σημαντικές ευθύνες που αναλαμβάνουν και τις δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να κληθούν να αντιμετωπίσουν, σε μικρότερη ή μεγαλύτερη κλίμακα, όσοι και όσες εκτίθενται στην λαϊκή ετυμηγορία και επιδιώκουν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης, στους Δήμους και τις Περιφέρειες.
Μας υπενθυμίζει επίσης την ευθύνη που έχουμε όλες και όλοι που πολιτευόμαστε να συνεργαζόμαστε, γιατί αυτά που πρέπει να μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.
Τα προβλήματα και οι προκλήσεις είναι κοινές και θα πρέπει όλοι να αθροίσουμε δυνάμεις, παραμερίζοντας εγωισμούς και πιθανά προσωπικά οφέλη ή κόστη.
Στο δρόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι καλό να το θυμόμαστε αυτό και είναι απαραίτητο να παρουσιαστούν αναλυτικά τα προγράμματα συνδυασμών και υποψηφίων με κύριο γνώμονα την ανάπτυξη της Βοιωτίας και των πόλεων της.
Λόγω της συγκυρίας, αλλά και των επισημάνσεων των ειδικών που θεωρούν ότι παρόμοια φαινόμενα θα είναι πιο συχνά στο μέλλον, οι προτάσεις και στον τομέα της πολιτικής προστασίας είναι κρίσιμες και απαραίτητες.
Σε συνέχεια και της σημερινής ανακοίνωσης του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ για την κεντρική διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία, θα πρέπει και εμείς εδώ στην Βοιωτία να θέσουμε ως πρώτη προτεραιότητα τη διαχείριση των υδάτων της Κωπαΐδας, με τη δημιουργία ενός κεντρικού Φορέα διαχείρισης των υδάτων για τα αντιπλημμυρικά έργα και την άρδευση των καλλιεργειών των αγροτών μας.
Επίσης, η αποκατάσταση των προβλημάτων και καταστροφών που προκάλεσαν και άφησαν πίσω οι καλοκαιρινές πυρκαγιές στο νομό μας πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα για όλους.
Οφείλουμε να είμαστε μελετημένοι και ακριβείς στο σχεδιασμό και ενωμένοι στις διεκδικήσεις για την ανάπτυξη του Νομού μας.
Φωτογραφία από Orchomenos Press

* Ο κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είναι πολιτευτής της ΝΔ και Διευθυντής Επιχειρηματικών Μονάδων ΕΤΑΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: