Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Η ΠΕ Βοιωτίας συνέδραμε με όλες της τις δυνάμεις στην διπλή φωτιά στη θέση Μαζαράκι του Δήμου Θηβαίων έως τα όρια με τον Δήμο Ορχομενού

 


Η ΠΕ Βοιωτίας συνέδραμε με όλες της τις δυνάμεις στην διπλή φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο και την Κυριακή σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στη θέση Μαζαράκι του δήμου Θηβαίων, εκατέρωθεν της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, δίπλα στην λίμνη Υλίκη η οποία έφτασε μέχρι τα όρια του δήμου Ορχομενού.

Άμεσα και στα δύο συμβάντα συνέδραμαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις, μηχανήματα έργου και υδροφόρες της ΠΕ Βοιωτίας. 

Συγκεκριμένα επιχείρησαν 

·        8 Υδροφόρα

·        3 UNIMOG

·        3 Σκαπτικά μηχανήματα

·        3 Ερπύστριες

 Σήμερα επιχειρούν 

·        2 Υδροφόρα

·        3 UNIMOG 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Π.Υ. δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και επιχειρούν περιμετρικά εντός και εκτός της πυρκαγιάς για την εξάλειψη της πιθανότητας αναζωπυρώσεων. 

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Βοιωτίας. 

Σε δηλώσεις η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ανέφερε τα εξής: 

«Διανύουμε ένα πολύ θερμό καλοκαίρι με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους να έχουν ως αποτέλεσμα περιστατικά πυρκαγιάς. Μετά τα Δερβενοχώρια, η Πολιτική Προστασία και τα μηχανήματα της ΠΕ Βοιωτίας βρέθηκαν να αντιμετωπίσουν άλλη μια μεγάλη φωτιά στην θέση Μαζαράκι του δήμου Θηβαίων όπου μαζί με τις δυνάμεις της Π.Υ. και τις εθελοντικές μας ομάδες καταφέραμε να ελέγξουμε τη φωτιά. Δεν κινδύνευσε καμία ανθρώπινη ζωή, δεν εκκενώθηκε κάποιος οικισμός. Θέλω να ευχαριστήσω πρόεδρο της Κοινότητας Βαγίων κ. Χαροκόπο Κωνσταντίνο, τον Αντιδήμαρχο κ. Τσαραμπάρη Παναγιώτη, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Παπασπύρου Γιώργο, μα κυρίως τους συμπολίτες μας που εθελοντικά συνέδραμαν στο δύσκολο έργο της πυρόσβεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: