Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Γιώργος Μουλκιώτης: «Απαιτούνται ουσιαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών των πυρόπληκτων περιοχών στη Βοιωτία»


 Στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές στα Δερβενοχώρια βρέθηκε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, επισκέφθηκε τις καμμένες εκτάσεις,  ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της πυροσβεστικής υπηρεσίας και συζήτησε με τους κατοίκους. 

 

Ο Γιώργος  Μουλκιώτης, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Δυστυχώς, για μια ακόμη χρονιά, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Δάση, σπίτια, αγροτικές καλλιέργειες, βιομηχανικές εγκαταστάσεις καταστρέφονται στη Βοιωτία και σε όλη την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση, παρά τις εξαγγελίες για αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας, φαίνεται ότι δεν έμαθε τίποτα από τις προηγούμενες καταστροφές. 

Έστω και την έσχατη στιγμή, οφείλει να σταματήσει την αδράνεια, την ολιγωρία και τους επικοινωνιακούς τακτικισμούς και να προχωρήσει σε συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες με ενίσχυση των μηχανισμών πρόληψης, με σαφή διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κεντρικού κράτους αλλά και με σχέδια πολιτικής προστασίας που συμβαδίζουν με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. 

Ευχαριστώντας για άλλη μια φορά τους πυροσβέστες και τους εθελοντές για τον επαγγελματισμό και τον αγώνα που δίνουν, υπενθυμίζω ότι η Πολιτεία οφείλει να προστατέψει την ποιότητα ζωής των πολιτών και το φυσικό περιβάλλον

Δεν υπάρχουν σχόλια: