Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση έως αύριο στην Π.Ε. Βοιωτίας

 


   Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε την Τετάρτη 19/07/2023, και ισχύει για την Πέμπτη 20/07/2023, προβλέπεται Πολύ Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, (κατηγορίας 4) για την περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Θηβών.

   Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας θα ισχύει το μέτρο της  απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, όπως ορίζονται για την αντιπυρική περίοδο 2023 στην Π.Ε Βοιωτίας, αρμοδιότητας  του Δασαρχείου Θηβών, από την 12η βραδινή της 19/07/2023, έως την 12η βραδινή της  20/07/2023.

«Διανύουμε πραγματικά πολύ δύσκολες συνθήκες τις τελευταίες ημέρες λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα αυξημένος λόγω της έντονης ζέστης, της χαμηλής υγρασίας και των ισχυρότατων ανέμων. Ιδιαίτερα στην περιοχή της επαρχίας Θηβών η αυριανή μέρα θα είναι δυσκολότερη γι αυτό και θα παρακαλούσα τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις τους και να μην προβούν σε καμία  θερμική εργασία στην ύπαιθρο που μπορεί να αποβεί μοιραία για όλους μας» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης  Φανή Παπαθωμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: