Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Διατροφικός Χάρτης για τα Τοπικά / Παραδοσιακά Προϊόντα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: Ανοικτή πρόσκληση σε ημερίδα στη Λαμία


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, προσκαλεί όλους τους παραγωγούς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην  αλυσίδα του αγροδιατροφικού κλάδου να συμμετέχουν ενεργά στην ενημερωτική ημερίδα με τίτλο:

Διατροφικός Χάρτης για τα Τοπικά / Παραδοσιακά Προϊόντα
 Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

η οποία θα λάβει χώρα στη Λαμία, την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 17:00μ.μ., στην αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαμιέων που βρίσκεται επί της οδού Αινιάνων 6-8.

Η Ημερίδα στοχεύει:
·        Στην ενίσχυση της γνωσιακής βάσης της διατροφικής αξίας των τοπικών /παραδοσιακών προϊόντων  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

·        Στην ανάδειξη της ιστορικής αξίας και την παράδοση των τοπικών/παραδοσιακών προϊόντων, που θα έχει σκοπό να  λειτουργήσει ως εργαλείο εκτίμησης και υποστήριξης των μοναδικών τοπικών προϊόντων έναντι παρόμοιων συμβατικών.

Πρόγραμμα Ημερίδας
·        17:00μμ -17:15μμ  Εγγραφές
·        17:15μμ -17:30μμ  Xαιρετισμοί
·        17:30μμ -17:40μμ  Εισαγωγή  Εισηγητής: Ιωάννης Τσάκνης, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Τροφίμων και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ελέγχου Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων και Ποτών.
·        17:40μμ -18:00μμ ''Παρουσίαση ενημερωτικού οδηγού για την ανάδειξη της ιστορικής αξίας των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας - Προϊόντα φυτικής προέλευσης  Εισηγήτρια: Ευσταθία Τσάκαλη, Επίκουρη Καθηγήτρια.
·        18:0μμ-18:20μμ ''Παρουσίαση ενημερωτικού οδηγού για την ανάδειξη της ιστορικής αξίας των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας - Προϊόντα ζωικής προέλευσης  Εισηγητής: Δημήτριος Τυμπής, Λέκτορας.
·        18:20μμ-18:50μμ ''Παρουσίαση ενημερωτικού οδηγού για την ανάδειξη της θρεπτικής αξίας των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων της Περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας  Εισηγήτρια: Δήμητρα Χούχουλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια.
·        18:50μμ-19:10μμ  Ανοιχτή συζήτηση

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Υπεύθυνος κ.   Χαράλαμπος Καραβάς,  τηλ. 2221353542.




Δεν υπάρχουν σχόλια: