Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Συνάντηση του Μητροπολίτη Συμεών με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Ευρισκόμενος στην Μαλεσίνα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών για τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος επέλεξε να διανυκτερεύσει και να παρατείνει την παραμονή του στην περιοχή , προκειμένου να συναντήσει τους εργαζόμενους στην ΛΑΡΚΟ αλλά και να επισκεφτεί το εργοστάσιο προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και να ακούσει τις αγωνίες των εργαζομένων.

«Οι αγωνίες σας είναι και δικές μου αγωνίες» ανέφερε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των εργαζομένων κατά την πρώτη τους συνάντηση αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος.
Στη συνάντηση αυτή, την οποία την ζήτησε και την προκάλεσε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος, ο κ. Συμεών άκουσε με πολλή προσοχή τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Ανδρέα Κορέτζελο και τα μέλη του Σωματείου για το σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας της ΛΑΡΚΟ, το οποίο είναι ζωτικό για την περιοχή.
Ο Σεβασμιώτατος όμως δεν έμεινε σε αυτήν την πρώτη συνάντηση και ενημέρωση, αλλά σήμερα Σάββατο αμέσως μετά το πέρας της Λειτουργίας των Εγκαινίων, αντί να παρακαθίσει στο επίσημο γεύμα των εγκαινίων, προτίμησε να επισκεφτεί το εργοστάσιο και τον οικισμό της ΛΑΡΚΟ για να έχει μια άμεση ενημέρωση τόσο από τον Διευθυντή του εργοστασίου κ. Γεώργιο Βαλωμένο όσο και από τους εργαζομένους.
Ο Σεβασμιώτατος σε αποκλειστικές δηλώσεις του στον τηλεοπτικό Σταθμό MEGA, οι οποίες θα μεταδοθούν την Δευτέρα, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Σταθμού, τόνισε ότι: «ήλθα στην ΛΑΡΚΟ ως πνευματικός πατέρας που έχω αγωνία για το μέλλον των παιδιών μου και των οικογενειών τους.
Η διατήρηση των θέσεων εργασίας είναι ζήτημα που μας καίει και μας πονάει και γι’ αυτό αφενός μεν προσεύχομαι με όλη μου την καρδιά να μην χάσει κανένα παιδί μου την δουλειά του και αφετέρου εύχομαι οι αρμόδιοι σε συνεργασία και διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους να βρουν τις καλύτερες λύσεις, για το μέλλον της επιχείρησης, το οποίο θα επηρεάσει καθοριστικά και την γύρω περιοχή».
Ο κ. Συμεών επισκέφθηκε όλους τους χώρους του εργοστασίου και ιδιαίτερα στάθηκε στο σημείο όπου πρόσφατα ένας εργαζόμενος έχασε την ζωή του μετά από έκρηξη.
Τόσο ο Διευθυντής του εργοστασίου όσο και οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Σεβασμιώτατο και του ζήτησαν τις προσευχές και ικεσίες του για το καλό της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: