Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Ολοκληρώθηκε η πρώτη Ημερίδα Ενημέρωσης για το Μεταλυκειακό έτος – Τάξη μαθητείας των ΕΠΑΛ.Λ στο Καρπενήσι


H πρώτη, από μια σειρά ενημερωτικών ημερίδων με τίτλο «Επαγγελματική Σταδιοδρομία, Αρχές Επαγγελματικής Δραστηριοποίησης & Ανάπτυξης», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα της κεντρικής βιβλιοθήκης στο Καρπενήσι. Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρηματίκοτητας (ΚΥΕ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να συνδέσει την επιχειρηματικότητα με τη μαθητεία.

Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν θέματα που στόχο είχαν την ενίσχυση του θεσμού του μεταλυκειακού έτους και της τάξης μαθητείας των ΕΠΑ.Λ., την ανάδειξη κομβικών σημείων στην ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικότητας και ζητήματα που αφορούν στην εύρεση εργασίας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ημερίδας βραβεύθηκαν επιχειρήσεις από την Ευρυτανία που διακρίθηκαν στον επιχειρηματικό στίβο.  

«Τέτοιες ενέργειες παράγουν μόνο θετικά οφέλη και προετοιμάζουν τους νέους μας με άρτιο τρόπο για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Προσδοκούμε στη συνέχεια της προσπάθειας αυτής και δηλώνουμε εκ των προτέρων την αρωγή και τη συμπαράστασή μας σε παρόμοιες πρωτοβουλίες. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, τους καθηγητές, τους ανθρώπους που έχουν επιφορτιστεί με τα προγράμματα μαθητείας των ΕΠΑ.Λ. και κυρίως τους μαθητές για την άψογη και υποδειγματική τους παρουσία και συμμετοχή» δήλωσε ο  Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης.

Σχετικές ημερίδες έως την προσεχή Άνοιξη, θα υλοποιηθούν σταδιακά σε Αταλάντη, Μακρακώμη, Χαλκίδα, Λαμία, Άμφισσα, Αλιβέρι και Χαλκίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: