Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

ΕΣΥΝ Βοιωτίας: Πρόσκληση μαθητών σε πολιτιστική ερασιτεχνική δημιουργία με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας & της Δ/νσης Β`θμιας Εκπαίδευσης




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόσκληση μαθητών σε πολιτιστική ερασιτεχνική δημιουργία
με θέμα:
Η ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΓΗ.
ΣΚΕΨΟΥ ΟΝΕΙΡΕΨΟΥ ΠΑΛΕΨΕ. ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας
& της Δ/νσης Β`θμιας Εκπαίδευσης
Στο πλαίσιο  των δράσεων του παραρτήματος Βοιωτίας του ΕΣΥΝ, που αποσκοπούν στην ενημέρωση για το κοινωνικό ζήτημα των ναρκωτικών και στην πρόληψη, καλούνται οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του νομού, να εκφράσουν με τον δικό τους τρόπο το θέμα, δημιουργώντας ατομικά ή συλλογικά, μέσα ή έξω από το σχολείο τους, σκίτσο, κόμικς, ταινία μικρού μήκους, διήγημα, ποίημα, φωτογραφία ή να εκπονήσουν εργασία σε πρόγραμμα παρουσίασης power point.
Το σύνολο των δημιουργιών όλων των σχολείων θα αποτελέσει υλικό και θα παρουσιαστεί στο «15ο αντιναρκωτικό φεστιβάλ νέων» που θα πραγματοποιηθεί στις 26, 27 & 28 Ιουνίου σε Λιβαδειά και Θήβα, για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.
Καλούμε γονείς και εκπαιδευτικούς, συλλόγους εκπαιδευτικών, συλλόγους και ενώσεις γονέων και κηδεμόνων να συμβάλλουν για την επίτευξη αυτών των δραστηριοτήτων μέσα από την ενεργή δράση τους.
Έχουμε την πεποίθηση ότι  η πρόταση δημιουργίας θα αποτελέσει κομμάτι της πρωτογενούς πρόληψης για τους μετέχοντες, ενισχύοντας την αποτροπή από τη χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: