Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στην βασιλόπιτα του Συλλόγου Ξηρονομαίων - Τιμητικά αναμνηστικά στο πρόσωπο των συνεργατών και φίλων !

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στην κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου των Ξηρονομαίων, με την Ταβέρνα του Κεφαλά να αποδεικνύεται πλέον μικρή για να χωρέσει πρωτίστως την αγάπη των μελών για το Σύλλογό τους, ο οποίος επί 41 χρόνια δίνει ζωή, ανοίγει δρόμους, ενημερώνει και συμμετέχει στις προτεραιότητες της τοπικής κοινωνίας.

Μέσα από την ομώνυμη έκδοσή, η «Ξηρονομή», η ... φωνή του φτάνει έως τα πέρατα του κόσμου, διατηρεί στενούς δεσμούς με την ομογένεια και παραμένει - σε πείσμα των καιρών - ένας Σύλλογος όπου ο εθελοντισμός και η άδολη προσφορά είναι το κύριο συστατικό της επιτυχημένης του διάρκειας!












Με οικοδεσπότη τα τελευταία χρόνια τον αξιοσέβαστο πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Νίκα, γέννημα θρέμμα της Ξηρονομής και Δντη του Δημοτικού Σχολείου του Δ.Δ., πλαισιωμένος από το δραστήριο ΔΣ και με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κκ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020, η ετήσια εκδήλωση για την έλευση του νέου χρόνου. 

Ο κκ. Γεώργιος συμπροσευχόμενος με τους ιερείς των γειτονικών χωριών, ευλόγησε την βασιλόπιτα του 2020 και ευχαρίστησε όλους για την μαζική τους συμμετοχή σε ό,τι κάνει ή εμπνέεται ο δραστήριος Σύλλογος των Ξηρονομαίων. 






Παρόντες ήταν ακόμη ο Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Ν. Βοιωτίας κ. Γιώργος Μουλκιώτης, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Καμούτσης, Επικεφαλής παρατάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ξηρονομής κ. Στάθης Κεφαλάς, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Γιώργος Βασιληάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Άσκρης κ. Πέππας, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Νομού Βοιωτίας κα Άντζελα Πανταζή – Βασιληά και πάρα πολλοί Πρόεδροι και μέλη Συλλόγων της Επαρχίας Θηβών, με τους οποίους ο Σύλλογος των Ξηρονομαίων διατηρεί επί σειρά ετών σχέσεις συνεργασίας και αλληλουποστήριξης. 

Ακόμη, μαζί τους ήταν και πολλοί εθελοντές – φίλοι του Συλλόγου που στηρίζουν ποικιλοτρόπως τις δράσεις τους, όπως είναι και η σελίδα μας ORCHOMENOS PRESS. Πρόσωπα,  που στην πορεία της εκδήλωσης, τους απονεμήθηκαν συμβολικά ένα επετειακό αναμνηστικό πιάτο, όπου είναι φιλοτεχνημένα τοπία και αρχαιολογικά ευρήματα από το «Μικρό Παρίσι», όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται η καλαίσθητη Ξηρονομή του Δήμου Θηβαίων. 










Ακολούθησε παρουσίαση του χορευτικού της περιοχής, με τη συμμετοχή των χωριών Ξηρονομής και Ελλοπίας, αποδίδοντας χαρακτηριστικούς χορούς απ` όλη την Ελλάδα, με τις παραδοσιακές, τοπικές ενδυμασίες της Ξηρονομής, τις οποίες φιλάει στην ιματιοθήκη του ο Σύλλογος των Ξηρονομαίων. 






Το ORCHOMENOS PRESS ευχαριστεί για την τιμή!!!

Ευχαριστεί το ΔΣ 
και εύχεται στο Σύλλογο 
τη νέα δεκαετία που ξεκινά 
να δυναμώσει ακόμη περισσότερο
 και πάντα καλά έργα στο όμορφο χωριό τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: