Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Ο Βουλευτής κ. Γιώργος Μουλκιώτης ρωτά για την απουσία των Θεσπιών από τα συλλεκτικά νομίσματα για τα 2.500 χρόνια από την μάχη των Θερμοπυλών!


O βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Μουλκιώτης κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την απουσία των Θεσπιών από τα συλλεκτικά νομίσματα για τα 2.500 χρόνια από την μάχη των Θερμοπυλών.
Στην ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι η ιστορική επέτειος τιμάται με ένα αργυρό συλλεκτικό νόμισμα ονομαστικής αξίας 10 ευρώ και ένα αναμνηστικό κέρμα κυκλοφορίας των 2 ευρώ που θα μπει το επόμενο διάστημα στην κυκλοφορία. Ωστόσο, από το νόμισμα φέρεται να απουσιάζουν οι Θεσπιές και οι Θεσπιείς, που πολέμησαν με τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.
Κατόπιν αυτών, ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς αν αληθεύει και επιπλέον τους ζητά να εξηγήσουν με ποια κριτήρια, από ποιον καθορίστηκε και από ποιους εγκρίθηκε το αναμνηστικό σχέδιο που απεικονίζεται στην εθνική όψη των εν λόγω νομισμάτων. Τέλος, σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν - αν πράγματι απουσιάζουν οι Θεσπιές και οι Θεσπιείς από τα συλλεκτικά νομίσματα - προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η εν λόγω αδικία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: