Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Στη Βουλή έφερε το ζήτημα των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος στον Νομό Βοιωτίας ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Μουλκιώτης


Στη Βουλή έφερε το ζήτημα των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος στον Νομό Βοιωτίας ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Μουλκιώτης, καταθέτοντας ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Με την ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι το προηγούμενο διάστημα δημιουργήθηκαν κατ’ επανάληψη σοβαρά προβλήματα με εκτεταμένες πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλά χωριά των Δήμων Αλιάρτου – Θεσπιέων και Θηβαίων, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών να βρίσκονται σε απόγνωση,  να αντιμετωπίζουν απίστευτες δυσκολίες και  προβλήματα, μέσα σε ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες. 
Αναφέρει επίσης ότι μοναδικοί αρωγοί των πολιτών, στάθηκαν οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν σε προσωπικό επίπεδο, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες μέσα σε αντίξοες συνθήκες,  για την αποκατάσταση των βλαβών, χωρίς έγκαιρη οργάνωση από τα κεντρικά της εταιρίας. 
Κατόπιν αυτών, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου να διερευνηθεί που οφείλεται η διακοπή ρεύματος και ποιές ενέργειες έγιναν για την άμεση αποκατάστασή της, αλλά και αν έχει καταγραφεί η κατάσταση των υφιστάμενων υποδομών και του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενάργειας προς τις πληγείσες περιοχές. Επιπλέον, ζητά να γίνει εκ μέρους της ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ άμεση καταγραφή των πιθανών ζημιών, τις οποίες ενδέχεται να υπέστησαν οι κάτοικοι, από την παρατεταμένη διακοπή ρεύματος. Τέλος, ερωτά τι πρόσθετα μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την πρόληψη και αποτελεσματική επίλυση αντίστοιχων προβλημάτων στο μέλλον. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: