Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020

Συλλαλητήριο των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα

Στο Σύνταγμα βρίσκεται αυτή την ώρα το συλλαλητήριο των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων, οι οποίοι υποδέχθηκαν με θερμό χειροκρότημα τους εργαζόμενους της επιχείρησης.
Νωρίτερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την εξής δήλωση: «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Δίνουμε σήμερα μια μαζική μαχητική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για εκποίηση της ΛΑΡΚΟ. Στηρίζουμε όλα τα αιτήματα των εργαζομένων για την υπεράσπιση και εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, των εργασιακών τους σχέσεων, δικαιωμάτων και βεβαίως την υπεράσπιση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας.
Η ΛΑΡΚΟ, αυτή η ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας, πρέπει να είναι κοινωνική περιουσία, να είναι κοινωνική ιδιοκτησία, ενταγμένη σε ένα κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό, με την εργατική τάξη, το λαό, στην εξουσία και στον πραγματικό έλεγχο και αυτής της επιχείρησης. Διότι μόνο έτσι μπορούν να αναπτυχθούν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες που έχει η πατρίδα μας, να υπάρξει πραγματική ευημερία για τον ελληνικό λαό».
Την αποφασιστικότητά του να δρομολογήσει άμεσα τη διαδικασία εξυγίανσης της ΛΑΡΚΟ μέσω κάποιας μορφής εκκαθάρισης εν λειτουργία επανέλαβε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Την ίδια ώρα οι πληροφορίες θέλουν την ΔΕΗ ΔΕΗ+3,15% να έχει δώσει, μέσω εξωδίκου, τελεσίγραφο στην εταιρεία, να εξοφλήσει τις οφειλές της έως τα τέλη του μήνα. Πρόκειται για χρέη άνω των 350 εκατ. ευρώ, για τα οποία ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης είχε υπογραμμίσει ότι δεν θα υπάρξει ανοχή. 
Το βλέμμα της προς τη ΛΑΡΚΟ φέρεται να στρέφει η Global Special Opportunities, το ιδιωτικό επενδυτικό ταμείο που κατάφερε μέσα σε μια πενταετία να αναδειχθεί στον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό σιδηρονικελίου στον κόσμο.
To Global Special Opportunities Ltd fund(GSOL) προσβλέπει στην αύξηση της παραγωγής σιδηρονικελίου -που ανέρχεται στους 50.000 τόνους ετησίως- τόσο μέσω της επέκτασης των δύο υφιστάμενων μονάδων αλλά και μέσω εξαγορών, όπως δήλωσε στο Reuters o Mάρκος Καμχής διευθυντικό στέλεχος του GSOL. «Είμαστε σε αναζήτηση πρόσθετων projects στο νικέλιο, τόσο όσον αφορά την εξαγορά εργοστασίων σιδηρονικελίου όσο και την ανάπτυξη εξορυκτικών projects», δήλωσε ο κ. Καμχής στο Reuters.
naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: