Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Ολοκληρώθηκε η δημοπράτηση για τα μάρμαρα στο Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού – Στην άνοιξη ξεκινά η τοποθέτηση τους!


Με φωτογραφίες από την εικόνα του Αρχαίου Θεάτρου Ορχομενού σήμερα, μετά και τον τελικό καθαρισμό των αναλημμάτων του, το ORCHOMENOS PRESS επανέρχεται για να σας ενημερώσει σχετικά με την πορεία της εκτέλεσης των εργασιών της α` φάσης του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού, την οποία εκτελεί άριστα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.

Το μεγαλύτερο, λοιπόν, αρχαιολογικό Project που είναι σε εξέλιξη σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά και μάλιστα με τις πολύ καλές κριτικές όλων των εμπλεκόμενων φορέων, που κοιτούν τον Ορχομενό… να αλλάζει!






Το ενδιαφέρον, μάλιστα, του Υπουργείο Πολιτισμού πάνω στην πορεία της α` φάσης φανερώθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενώδη στη Λαμία, παρουσία της κας Φανής Παπαθωμά και της Εφόρου κας Αλεξάνδρας Χαραμή, δίνοντάς τους τα εύσημα για την πορεία των εργασιών, μη παραλείποντας ταυτόχρονα να ζητήσει επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου την άνοιξη να αρχίσει η τοποθέτηση των νέων μαρμάρων και γενικά να αρχίσει να διαμορφώνεται η νέα εικόνα του Αρχαίου Θεάτρου.

Την παραπάνω εξέλιξη χαιρέτισε και η Δήμαρχος Ορχομενού κα Βούλα Καράλη, που συνεχίζει με τους συνεργάτες της να κλείνει μία μια τις υποχρεώσεις για τα επόμενα στάδια ενός έργου, το οποίο όλοι περιμένουμε να προχωρήσει απρόσκοπτα!
 
Με τον ίδιο ενθουσιασμό που είχαν και οι προκάτοχοί της, η κα Καράλη δεν αφήνει καμιά ημέρα να περνά που να μην ρωτά τις υπηρεσίες για την πορεία του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού, ενώ το νεότερο στοιχείο που έχουμε είναι πως λάβαμε και την έγκριση για τη β` φάση του έργου (διαμόρφωση Μινύου, περιβάλλον χώρος Σκριπούς και ανακατασκευή των κελιών), προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ,  ενώ έως τις 18 Φεβρουαρίου και στη σχετική συνεδρίαση του ΚΑΣ, κάθε εκκρεμότητα θα πρέπει να έχει λάβει τέλος, σύμφωνα με τη σαφέστατη κατεύθυνση της κας Μενδώνη…

Ευχαριστούμε την ΕΦΑ Βοιωτίας και τους συνεργάτες της για το αμείωτο ενδιαφέρον για την ανάδειξη της  πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: