Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο το Δ.Σ. της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων στο Αλβανικό Μέτωπο με τη συμμετοχή και της Ορχομένιας κα Γεωργία Γούλα


Μια ιδιαίτερη συνάντηση είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος με το ΔΣ της Ένωσης Τέκνων και Συγγενών Πεσόντων στο Αλβανικό Μέτωπο, στο οποίο πρωτεργάτης ήταν και παραμένει η Ορχομένια κα Γεωργία Γούλα. Ο Πρόεδρός τους κ. Γιώργος Σούρλας ενημέρωσε την Αυτού Εξοχότης κ. Παυλόπουλο  για την πορεία των εργασιών αναζήτησης και τιμητικού ενταφιασμού των 8.000 πεσόντων στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου, που, δυστυχώς, σχεδόν στο σύνολό τους, σήμερα παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.κ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ εκ μέρους της Πολιτείας – με πρώτο τον Πρόεδρό σας κ. Γιώργο Σούρλα – για τον Ιερό, κυριολεκτικώς, αγώνα σας να βρουν, επιτέλους, τον τάφο που τους αρμόζει οι ηρωικώς Πεσόντες στο Αλβανικό Μέτωπο κατά το Έπος του 1940-41, υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα μας, την Ελευθερία και την Δημοκρατία απέναντι στον φασισμό.  Εύχομαι και ελπίζω η γειτονική μας Αλβανία να εγκαταλείψει, οριστικά, την απαράδεκτη τακτική που ακολούθησε, εν προκειμένω, για πολλές δεκαετίες. Και υπενθυμίζω ότι από την στροφή της αυτή εξαρτάται, σε σημαντικό βαθμό, η στάση της Ελλάδας και ως προς τις διμερείς μας σχέσεις αλλά και ως προς την Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ κ. Γ. ΣΟΥΡΛΑΣ "Ήρθαμε εδώ για να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Παυλόπουλο καθώς είχαν καθοριστική σημασία οι παρεμβάσεις του, οι προσπάθειές του προς την αλβανική πλευρά, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την συμφωνία που είχε συναφθεί με τους Αλβανούς για την έναρξη των εργασιών αναζήτησης των πεσόντων και τιμητικού ενταφιασμού που άρχισε πριν από δύο χρόνια. Ήρθαμε εδώ να ζητήσουμε από την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα επόμενα χρόνια, από την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, να συνεχίσει την συμπαράσταση για να ολοκληρώσουμε αυτό το Εθνικό, Ανθρώπινο έργο. Ευχαριστούμε κύριε Πρόεδρε.".

Δεν υπάρχουν σχόλια: