Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Αποστολή στο Στρασβούργο – Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ευρωβουλευτής: «Εμείς στέλνουμε κλάδο ελαίας αλλά δεν κάνουμε και βήμα πίσω στα εθνικά μας θέματα»


Συνέντευξη στον Λάμπρο Αριστ. Ρόδη
Δημοσιογράφο, μέλος του ελληνικού Τμήματος της Ένωσης Ευρωπαϊων Δημοσιογράφων (AEJ). 


Στην ιστορική, πλέον, Ολομέλεια του Ιανουαρίου 2020 για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου συμμετείχε το ORCHOMENOS PRESS, καθώς τα 28 μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας και κατ`όπιν της εφαρμογής του Brexit γίνονται πλέον 27, o Ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης μας μίλησε για τις επιπτώσεις του αλλά και για τα θέματα της ευρύτερης γεωστρατηγικής πολιτικής  που έχουν σημασία για τη χώρα μας.
 
Η Βρετανία πρέπει να έχει ρόλο αμυντικού βραχίονα μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, όπως μας, είπε. Ακόμη ο κ. Κεφαλογιάννης, ως επικεφαλής της Επιτροπής της Ε.Ε. για τη γειτονική μας Αλβανία, τοποθετήθηκε όσον αφορά την ευρωπαϊκή πορεία των προ ένταξη χωρών, όπως τα Σκόπια, κ.α. «Επεδίωξα να είμαι Πρόεδρος αυτής της Επιτροπής για τα επόμενα πέντε χρόνια, προκειμένου να βοηθήσω και την πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε. αλλά και τα δικά σας συμφέρονται μέσα από την πορεία αυτή»… μας είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά το ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής και το ανοικτό θέμα του προσφυγικού, ο κ. Κεφαλογιάννης ήταν εξίσου ξεκάθαρος, ενώ χαρακτήρισε «ταραξία» στην περιοχή μας τον κ. Ερντογάν, τονίζοντας παράλληλα την αξία της εθνικής συνοχής και της οικονομικής ισχύς. «Εμείς στέλνουμε κλάδο ελαίας αλλά δεν κάνουμε και βήμα πίσω στα εθνικά μας θέματα» μας είπε μεταξύ άλλων στην πρόσφατη συνάντησή μας στο Στρασβούργο. Τέλος, τοποθετήθηκε και για το πρόσφατο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις Η.Π.Α., το οποίο χαρακτήρισε επιτυχημένο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: