Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδα - 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδα -  200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Επετειακό μήνυμα του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δημάρχου Καρπενησίου, κ. Νίκου Σουλιώτη

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

Πολιτική και εκλογική στέγη φαίνεται ότι αναζητούν πρώην πολιτικοί και αιρετοί της Βοιωτίας

Πολιτική και εκλογική στέγη φαίνεται ότι αναζητούν πρώην πολιτικοί και αιρετοί της Βοιωτίας, βλέποντας τις εθνικές εκλογές να πλησιάζουν, αναζητώντας ενεργό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις και σε τοπικό επίπεδο.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Τόγιας φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να διεκδικεί θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Είχε διαγραφεί από το Φεβρουάριο του 2012, όταν μαζί με 21 ακόμη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, είχαν καταψηφίσει τη δεύτερη δανειακή σύμβαση. Δεν είχε θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2ο12 και σύντροφοι του του χρεώνουν ότι δεν στήριξε το κόμμα τα χρόνια που ακολούθησαν. Αποστασιοποιημένος για διάστημα 2,5 περίπου ετών, παρότι οι φήμες τον ήθελαν να έχει ενεργό ρόλο στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, κυρίως στο Δ. Λεβαδέων.
Στο προσκήνιο επιχειρεί, να επανέλθει και ο πρώην περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς,  οι σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ έχουν διαρραγεί από την περασμένη άνοιξη, λίγο πριν τις περιφερειακές εκλογές και ο ίδιος δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ του καταλογίζουν ότι ευθύνεται για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κατέβασε υποψήφιο  στην Περιφέρεια Στερεάς. Το σκηνικό ρήξης ήταν έντονο με τον κ. Περγαντά να καλεί το λαό της Περιφέρειας να καταψηφίσει τους υποψήφιους των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ .
Εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου είχε δηλώσει «στις Ευρωεκλογές, είναι καιρός η κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας να καταψηφίσει τη συγκυβέρνηση και να δρομολογήσει ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις».
Ακολούθησε σκληρή απάντηση από τη Ν.Ε Βοιωτίας που τον κατηγορούσε για καιροσκοπισμό και εναγκαλισμό με το ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας:
«Οι τυχοδιωκτικές πρακτικές και οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. Κλέαρχου Περγαντά, περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας δεν μπορούν γίνουν ανεκτές. Το ΠΑΣΟΚ που όλα αυτά τα χρόνια τον τίμησε με την εμπιστοσύνη του, δεν μπορεί, πλέον, να έχει καμία πολιτική σχέση μαζί του. Η πολιτική του συμπεριφορά αποτελεί συνώνυμο του καιροσκοπισμού και της εξυπηρέτησης μόνο προσωπικών επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων. Αφού έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τους πολίτες που τον τίμησαν εκλέγοντάς τον περιφερειάρχη, ξεκίνησε ως θερμός υποστηριχτής της συνεργασίας με τη ΝΔ και μέσα σε λίγες ημέρες με δηλώσεις του αποζητά την αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ. Γίνεται φανερό πια ότι η ηθική επί της πολιτικής στο πρόσωπό του αντανακλά πλέον με τον πιο διαυγή τρόπο το παράδειγμα προς αποφυγή».
Ο γάμος όμως με το ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι ναυάγησε, στελέχη του κόμματος αντέδρασαν σε πιθανή υποψηφιότητα του στις βουλευτικές εκλογές και ο κ. Περγαντάς φέρεται να έχει στραφεί προς το Ποτάμι.
Προς το Ποτάμι όμως έχει στρέψει το βλέμμα του και ο πρώην δήμαρχος Λεβαδέων και νυν δημοτικός σύμβουλος Άρης Ρούσσαρης, η πληροφορία  μεταφέρεται με επιφυλάξεις, παρότι ακούγεται από πολλές πλευρές. Προερχόμενος από τη Ν.Δ ο κ. Ρούσσαρης αρχικά είχε ακουστεί ότι θα επιδιώξει συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της, όμως οι θέσεςι μάλλον είναι πιασμένες και ο ίδιος δεν φημίζεται για το άριστο των σχέσεων με τους τοπικούς κομματικούς παράγοντες

Δεν υπάρχουν σχόλια: