Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Παρατείνεται μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 η δήλωση των αυθαιρέτων

Παράταση κατά έναν χρόνο έλαβε η προθεσμία υποβολής δήλωσης για όλες τις κατηγορίες αυθαιρέτων.
Πρόκειται για αυθαίρετα που υπάγονται στον νόμο 4178.
Η νέα προθεσμία η οποία έχει ήδη υπογραφεί από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, λήγει στις 8 Φεβρουαρίου 2016.
Σημειώνεται ότι σε όλη την περίοδο της παράτασης, δηλαδή από τις 8 Φεβρουαρίου του 2015 έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2016, θα ισχύουν οι ίδιες δυνατότητες αποπληρωμής και ιδίως οι 60 μηνιαίες δόσεις που προβλέπονται και για όσους υποβάλλουν δήλωση σήμερα.
Επίσης, με την ίδια υπουργική απόφαση τροποποιείται παλαιότερη απόφαση που προέβλεπε υποβολή των σχεδίων που συνοδεύουν τη δήλωση υπαγωγής αυθαιρέτου στο νόμο 4178 κατά 6 μήνες.
Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, ο μηχανικός υποχρεούται να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών μέσα σε 24 μήνες (δηλαδή 2 χρόνια) από την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου.
Με αυτή τη ρύθμιση, πολίτες και μηχανικοί έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν άμεσα τη δήλωση υπαγωγής και να ξεκινήσουν την αποπληρωμή των ειδικών προστίμων αλλά να υποβάλουν τα συμπληρωματικά στοιχεία (και κυρίως τα σχέδια που απαιτούνται) μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου του 2018, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Σημειώνεται ότι η απόφαση που εκδίδεται σήμερα δεν αφορά την κατηγορία 3 του νόμου 4178 που αφορά μικρές αυθαιρεσίες, όσες δηλαδή δεν αυξάνουν τον όγκο και την επιφάνεια του κτίσματος, καθώς για αυτές δεν υφίσταται καταληκτική προθεσμία υπαγωγής.


Πηγή: Παρατείνεται μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 η δήλωση των αυθαιρέτων | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/184856/parateinetai-mehri-ton-fevroyario-toy-2016-i-dilosi-ton-aythaireton#ixzz3NOMksKvn

Δεν υπάρχουν σχόλια: