Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Το «πνεύμα» των Χριστουγέννων σκόρπισε ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στην Εστία Μητέρας στη Λιβαδειά


Μία όμορφη και ζεστή Χριστουγεννιάτικη βραδιά πραγματοποίησε η Εστία Μητέρας την Κυριακή στην αίθουσα Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση στη Λιβαδειά παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, συλλόγων, φορέων και πλήθους κόσμου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησε ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Σαλούστρος με θέμα «Στο πνεύμα των Χριστουγέννων» ενώ ο καλλιτέχνης Λουδοβίκος των Ανωγείων ταξίδεψε τους παραβρισκόμενους με το μαντολίνο και τα τραγούδια μέσα από μουσικά μονοπάτια.

Ακολούθως προσφέρθηκαν στους προσκεκλημένους δίπλα στο αναμμένο τζάκι ζεστό τσάι και γλυκά φτιαγμένα από τις κυρίες του Ιδρύματος. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν όπως κάθε χρόνο στο γηροκομείο της Εστίας Μητέρας.
«Κάθε χρόνο παραμονές της μεγάλης αυτής γιορτής της χριστιανοσύνης, εδώ στη ζεστή γωνιά της Εστίας Μητέρας, τη δική σας γωνιά, σας περιμένουμε να έρθετε, να περάσουμε λίγες ώρες μαζί», σημείωσε η πρόεδρος του  Ιδρύματος Σοφία Τσιτσοπούλου και πρόσθεσε: «Οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες, οι μοναδικές οικογενειακές στιγμές, οι μυρωδιές από τα γλυκίσματα και μαγειρέματα, συνθέτουν και φέτος το μοναδικό τοπίο της μεγάλης αυτής γιορτής. Η ξεχωριστή θαλπωρή των ημερών, θα γαληνεύσει τις ψυχές μας, θα δημιουργήσει μοναδικά συναισθήματα και θα μας ταξιδέψει τούτη τη χρόνια στη γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων».
Όπως επεσήμανε ο άνθρωπος έχει ανάγκη να δημιουργήσει μια άλλη, μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα «για να υποδεχθεί το Θείο μήνυμα των Χριστουγέννων, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο επί της ουσίας η ανάγκη για εσωτερική αναγέννηση».
Παράλληλα δίνεται πάλι η ευκαιρία «να επανεξετάσουμε αρχές και αξίες, να αναθεωρήσουμε συμπεριφορές, να ξαναχτίσουμε με νέα υλικά τη σχέση μας με το συνάνθρωπο».
Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνουμε σήμερα είναι «να ανοίξουμε τις πόρτες διάπλατα και πάλι, για να μοιραστούμε τη γιορτή και το μήνυμα των Χριστουγέννων, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο αγάπη για τον συνάνθρωπο», πρέπει να ανοίξουμε και πάλι τις καρδιές μας διάπλατα «για αν δεχτούμε το μήνυμα που μας στέλνει η ταπεινή φάτνη της Βηθλεέμ».
Καταλήγοντας η κ. Τσιτσοπούολου τόνισε οτι για να πάει η ανθρωπότητα προς το καλύτερο πρέπει «να πετάξει από πάνω της τον καταστροφικό ατομισμό, την εσωστρέφεια, την εγωιστική συμπεριφορά» ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για μια ακόμα φορά όλους όσοι βρίσκονται στο πλευρό της Εστίας Μητέρας και να ευχηθεί χρόνια πολλά.

Αναφερόμενη στον Λουδοβίκο των Ανωγείων ή Γιώργη Δραμουντάνη που «επιμένει να είναι ένας σύγχρονος παραμυθάς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πλούσιο έργο του και «επεσήμανε οτι είναι «ένας ενδιαφέρων καλλιτέχνης, ο όποιος συγκινεί τι κοινό με τα μουσικά του αφηγήματα». Πηγή www.viotianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: