Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Επανέρχεται ο Μουλκιώτης για ρύθμιση των οφειλών προς τον Οργανισμό Κωπαϊδας

mouO Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, επανυποβάλλει το αίτημά του για ρύθμιση των οφειλών προς τον Οργανισμό Κωπαϊδας, στους Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη και Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Καρασμάνη.
Μετά την θεομηνία της 15-6-2014, που έπληξε κύρια το κωπαϊδικό πεδίο και την δυσχέρεια αντιμετώπισης των υποχρεώσεων προς την ΔΕΗ εκ μέρους του Οργανισμού Κωπαϊδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, με επιστολή του, προς τους νέους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επανυποβάλλει το αίτημα της ρύθμισης των οφειλών των καλλιεργητών προς τον Οργανισμό Κωπαϊδας.
Συγκεκριμένα, με την επιστολή ζητά, να προβούν σε νομοθετική πρωτοβουλία, για την ρύθμιση των οφειλών τους, κατά ανάλογο τρόπο, με τον οποίο προβλέπονται οι περιπτώσεις ρύθμισης οφειλών πολιτών προς τους Δήμους, σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4257/2014 (άρθρο 51). Χαρακτηρίζει το αίτημα δίκαιο, εύλογο, αλλά και επείγον, διότι πέραν της ενημερότητας των καλλιεργητών προς τον Οργανισμό, που θα εισπράξει διάφορα χρηματικά ποσά, αναγκαία για την μερική εξόφληση υποχρεώσεών του, θα υπάρξει και πρόσκαιρη δυνατότητα ανακούφισής τους, από τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καλλιέργεια των αγρών, δεδομένης της τεράστιας αύξησης του κόστους παραγωγής τους, αλλά και της ζημιάς από την θεομηνία.
Η επιστολή κοινοποιείται προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού, τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τους Βουλευτές και Δημάρχους Βοιωτίας και γνωστοποιήθηκε προς τον από 1-9-2014 Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας κ. Κ. Μπακογιάννη και στον επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Περ. Συμβουλίου κ. Βαγγ. Αποστόλου, Βουλευτή Ευβοίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: