Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Παμβοιωτική Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας στο κέντρο Rodon Palace.






Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Παμβοιωτική Φιλανθρωπική εκδήλωση, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη  Θηβών και Λεβαδείας, τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 στο κέντρο  RODON PALACE. 




























Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η υπεύθυνη ενημέρωση για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της «ΑΡΩΓΗΣ», η επικοινωνία και ο προβληματισμός για την παραπέρα οργάνωση των δραστηριοτήτων της, με κεντρικό στόχο την περαιτέρω δημιουργία πυρήνων της «ΑΡΩΓΗΣ» και σε άλλες κωμοπόλεις της Μητροπολιτικής μας περιφερείας και η καλύτερη οργάνωση του φιλανθρωπικού έργου που επιτελείται στη Μητρόπολή μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου Μήτσου, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καμπίων, ο οποίος με εύστοχο τρόπο παρουσίασε τη σημασία που έχει για τη ζωή της Εκκλησίας η φιλανθρωπία.

Κατόπιν ακολούθησε μια σύντομη παρουσίαση των Ιδρυμάτων καθώς και των φιλανθρωπικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων της Μητροπόλεως, με ταυτόχρονη προβολή φωτογραφικού υλικού από τη ζωή των Ιδρυμάτων και του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, παρουσίασε τον απολογισμό του έργου του Οργανισμού Κοινωνικών Δομών «Η ΑΡΩΓΗ» από την αρχή της ιδρύσεώς της το Νοέμβριο του 2011 έως σήμερα. Τόνισε  ότι η Τοπική Εκκλησία στην συνολική φιλανθρωπική και κοινωνική της προσπάθεια έχει συμπαραστάτες και αρωγούς τους Εθελοντές (κληρικούς & λαϊκούς), που βοηθάνε με την εργασία και προσφορά τους αλλά και όσους συνδράμουν οικονομικά αλλά και με υλικά αγαθά ευχαριστώντας τους εγκάρδια.

Μετά ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα από το τμήμα Παραδοσιακών Χορών της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ορχομενού – Οικολογικού Συλλόγου.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος έδωσε από ένα μικρό συμβολικό δώρο σε συγκεκριμένους ανθρώπους και εταιρείες που έχουν συμβάλλει στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Μητροπόλεώς μας, ευχαριστώντας ταυτόχρονα και όλους ανεξαιρέτως, οι οποίοι με τη μικρή ή μεγάλη βοήθεια και στήριξή τους προσφέρουν στο έργο της Τοπικής Εκκλησίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με λαχειοφόρο αγορά.

Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ευχαριστεί όλους, όσοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση τιμώντας με την παρουσία τους τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Γεώργιο, που πρωτοστατεί στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεώς μας δίνοντας το παράδειγμα με την ολόψυχη και συνεχή προσφορά της αγάπης Του.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια: