Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Η θεατρική παράσταση "ΡΑΦΤΗΣ ΚΥΡΙΩΝ" στο Φεστιβάλ Φλυγόνιον!


ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 9:00 μ.μ. στο Φλυγόνιον!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Η Θεατρική Ομάδα Οινοφύτων παρουσιάζει την υπέροχη φαρσοκωμωδία "Ράφτης Κυριών".


Η υπόθεση του έργου με λίγα λόγια

Ο Ζεράρ Μουλινό, είναι γιατρός και παντρεμένος με την Υβόν. Έχει μια εξωσυζυγική σχέση με την επίσης παντρεμένη, Σουζάν. Νοικιάζει ένα πρώην ραφτάδικο προκειμένου να γίνει η ερωτική τους φωλιά. Για να μην αποκαλυφθεί στον σύζυγο της ερωμένης του, Ανατόλ, η ταυτότητά του παριστάνει τον ράφτη! Εν τω μεταξύ ο Ανατόλ απατά την σύζυγό του Σουζάν με τη Ροζ, η οποία είναι γυναίκα του Φελίξ, ο οποίος είναι φίλος του Μουλινό. Ανάμεσά τους η πεθερά του γιατρού, κυρία Εγκρεβίλ, και η κόρη της Υβόν να προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει, ένας υπηρέτης να παριστάνει το γιατρό, και η πελάτισσα του ραφτάδικου να επιμένει στον Μουλινό να της πάρει μέτρα για το καινούργιο της εξώστηθο!

Στο «Ράφτη Κυριών» του Φεϋντώ κυριαρχούν οι ίντριγκες, οι ανατροπές, το χιούμορ και ο ακατάπαυστος ρυθμός. Σατιρίζει τη σεμνοτυφία, την υποκρισία και τα μικροαστικά ήθη της εποχής τα οποία βέβαια δεν απέχουν και πολύ απο τη δική μας εποχή!

Οι συντελεστές του έργου οι οποίοι απαρτίζουν και την Θεατρική Ομάδα είναι:

Μετάφραση Ερρίκος Μπελιές, η σκηνοθεσία ήταν του Δημήτρη Θεοδώρου, ενώ με σειρά εμφάνισεως στη σκηνή οι ηθοποιοί, Ιωάννης Φούκης, Έλσα Λιάπη, Ευάγγελος Λιάπης, Γιώργος Κρέσπης, Ματούλα Λιάπη, Ελένη Φερέλη, Κώστας Δημητρίου, Σοφία Λιάπη και Ευαγγελία Αθανασούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: