Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος εφαρμογής του προγράμματος μείωσης νιτρορύπανσης ζήτησε ο Χαρακόπουλος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή διαμαρτυρίες  παραγωγών για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος μείωσης νιτρορύπανσης ζήτησε επίσημη ενημέρωση από το Γενικό Διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Κυριάκο Μπαμπασίδη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού, ο Γενικός Διευθυντής παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των τελικών αποτελεσμάτων των δικαιούχων του προγράμματος.

Ειδικότερα, αναμένεται η υπογραφή από το συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών της τροποποιημένης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (έχει ήδη υπογραφεί από το ΥπΑΑΤ και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας) που αποσκοπεί στην απλοποίηση και ευελιξία του καθεστώτος ένταξης των δικαιούχων του προγράμματος.

Επίσης, έχουν προετοιμαστεί οι απαραίτητες αλλαγές στο ηλεκτρονικό σύστημα  ένταξης και έχουν γίνει οι αναγκαίες συνεννοήσεις με τις κατά τόπους ΔΑΟΚ προκειμένου να αρθούν οι όποιες καθυστερήσεις και εμπόδια παρατηρήθηκαν μέχρι σήμερα, έτσι ώστε στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου να καταχωρηθούν τα τελικά αποτελέσματα και να ανακοινωθούν οι τελικές εντάξεις.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ΟΠΕΚΕΠΕ εκτιμά ότι από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα καλούνται οι δικαιούχοι για υπογραφή των τελικών συμβάσεων από την αρμόδια ΔΑΟΚ. Όσο πιο σύντομα ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων, τόσο πιο γρήγορα θα καταβληθούν οι πληρωμές στους δικαιούχους.


Ο Αναπληρωτής Υπουργός, με δεδομένη την εύλογη ανησυχία των παραγωγών, ζήτησε από το Γενικό Διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ να υπάρξει αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος εφαρμογής του προγράμματος μείωσης νιτρορύπανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: