Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Σε ύφεση η φωτιά στη Λιβαδειά...

Σε ύφεση βρίσκεται από την Πέμπτη το πρωί η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης κοντά στη Λιβαδειά και έφτασε το βράδυ στις παρυφές της πόλης. 

Το βράδυ οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των πρώτων σπιτιών στην Χαιρώνεια και, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Παπαγγελή «έχουν καεί στάνες κτηνοτρόφων όπως επίσης έχουν παραδοθεί στις φλόγες και τέσσερα σπίτια».

Δεκάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς με αναπνευστικά προβλήματα ενώ εκκενώθηκε το γηροκομείο της Μητρόπολης που βρίσκεται στο Πέρα Χωριό, στις παρυφές της πόλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Κώστα Γκιζίμη «η φωτιά κύκλωσε το γηροκομείο και δόθηκε εντολή και εκκενώθηκε. Όλοι οι φιλοξενούμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Η εκκένωση του γηροκομείου τελείωσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ και όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια».

Την ίδια στιγμή αστυνομικές δυνάμεις είναι συγκεντρωμένες στα χωριά Τσουκαλάδες και Πέρα Χωριό και περιμένουν να εκτιμήσουν την κατάσταση πριν δώσουν εντολή για εκκένωση των χωριών. Ορισμένοι κάτοικοι έχουν πάντως ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους.Πηγή 
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231262973

Δεν υπάρχουν σχόλια: