Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος μας ενημερώνει σχετικά με τη ΛΑΡΚΟ...


ΚΩΝ. Ι. ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά την ολοκλήρωση ενός πρώτου σημαντικού κύκλου επαφών σχετικά με το θέμα της ΛΑΡΚΟ, χθες ο αρμόδιος Υφυπουργός ΥΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου σε συνάντηση μας με διαβεβαίωσε ότι οι αναγκαίες για τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ άδειες θα χορηγηθούν σύντομα με χρόνο παρατάσεώς τους 12 έως 18 μήνες.
Το δεδομένο αυτό δημιουργεί νέες συνθήκες και προϋποθέσεις για την επίτευξη του επιθυμητού τελικού στόχου, δηλαδή της ιδιωτικοποιήσεως της εταιρείας, αλλά με ριζική αλλαγή του προτεινόμενου από το ΤΑΙΠΕΔ μοντέλου.
Οι προσπάθειές μου σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα θα συνεχισθεί, όπως μέχρι τώρα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αξιοπιστία και τους ευχαριστώ και τους συγχαίρω για το επίπεδο που έχει κατακτηθεί.
Επιπλέον, σχετικά με τις εξελίξεις της 12-12-2012 και την ανακοίνωση του Υπουργού για την Ε-65, προεκλήθη συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Σταύρο Καλογιάννη χθες το μεσημέρι 18-12-2012 και ακολούθως συνάντηση με εκπρόσωπο του παραχωρησιούχου της Ε-65.

Από τις συνταντήσεις αυτές προέκυψε ότι στην παρούσα φάση και δεδομένου ότι διαθέσιμα για το έργο είναι 340 εκ. Ευρώ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έως ότου εξασφαλισθούν οι επιπλέον αναγκαίοι πόροι του Ελληνικού Δημοσίου, επελέγη η κατασκευή του κεντρικού τμήματος ΣΜΟΚΟΒΟ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ για λόγους άμεσης λειτουργικότητος.
Το όλο έργο δεν εγκαταλείπεται, θα εξελιχθεί σε ύστερο χρόνο.
Επιπλέον, επειδή όλα τελούν υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βασίμως θεωρώ ότι αυτό αποτελεί ενισχυτικό παράγοντα συντελέσεως του έργου.
Βεβαίως, όπως μέχρι τώρα, θα επαγρυπνούμε και θα παρακολουθούμε, ασκώντας την αναγκαία όχληση και πίεση έως την επίτευξη του όλου σκοπού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: