Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Eπτά στους 10 πολίτες δηλώνουν απαισιόδοξοι για την πορεία της ελληνικής οικονομίας - Αντίθετοι με τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή έξι στους δέκα!


Eπτά στους 10 πολίτες, δηλώνουν απαισιόδοξοι σε ότι αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με την ποσοτική έρευνα «Οικονομικό Βαρόμετρο», η οποία πραγματοποιείται κατ' εντολή του ΕΒΕΑ από την εταιρεία ALCO, σημειώνοντας όμως μείωση κατά 10% από την προηγούμενη έρευνα, ενώ 2 στους 10 διατηρούν τόνους αισιοδοξίας και το υπόλοιπο 10% επέλεξε να μην συμμετάσχει. 
Επίσης, σε αντίθεση με την προηγούμενη έρευνα, μειώθηκε τόσο το ποσοστό απαισιοδοξίας, ενώ αυξήθηκε σημαντικά το ποσοστό αισιοδοξίας στα υψηλότερα ποσοστά που έχουν σημειωθεί από την αρχή διεξαγωγής της έρευνας.
Σχετικά με τα προσωπικά τους οικονομικά, το 76% του συνόλου δήλωσαν απαισιόδοξοι - μειωμένο κατά 5% από το αντίστοιχο ποσοστό της προηγούμενης περιόδου - ενώ το 17% των ερωτηθέντων δήλωσαν αισιόδοξοι σημειώνοντας το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό αισιοδοξίας καθ' όλη την διάρκεια διεξαγωγής της έρευνας. Το πρώτο από τα ερωτήματα αφορά τη συμβολή της λειτουργίας των καταστημάτων έως 250 τ.μ. τις Κυριακές στην ενίσχυση της εμπορικής κίνησης, το οποίο βρήκε την πλειοψηφία των ερωτηθέντων αντίθετους, με σχεδόν 6 στους 10 συμμετέχοντες (57%) να απαντούν αρνητικά. Το 34% απάντησε θετικά ενώ το 9% δεν συμμετείχε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: