Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Παντελής Γ. Φραγκούλης: «Την 17η Ιουνίου διεξάγονται οι κρισιμότερες εκλογές στη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας»


Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Όταν έχει καταρρεύσει το μοντέλο πλασματικής ανάπτυξης της μεταπολιτευτικής περιόδου και το συναρτημένο ανομολόγητο κοινωνικό συμβόλαιο, ήταν αναπόφευκτο να καταρρεύσει και το κομματικό σύστημα που εξέφρασε και στηρίχθηκε από τα παραπάνω. Το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου κατέγραψε μια ανατροπή, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Με άλλα λόγια, η πολιτική - εκλογική αποδόμηση των κομμάτων που έχουν προσχωρήσει στο στρατόπεδο του Μνημονίου είναι τεραστίων διαστάσεων, αλλά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Αναμφίβολα «θριαμβευτής» της κάλπης στις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, ο τετραπλασιασμός του ποσοστού του δεν οφείλεται στην ελκτική δύναμη των θέσεών του, ούτε σε κάποιες προεκλογικές εξαγγελίες. Οι θέσεις του δεν έχουν αλλάξει ποιοτικά. Οι ψηφοφόροι έχουν επίγνωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ένα επεξεργασμένο ρεαλιστικό πολιτικό σχέδιο για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Τον επέλεξαν για να στείλουν και στις εγχώριες εξουσιαστικές ελίτ και στο ευρωιερατείο το μήνυμα ότι η ασκούμενη πολιτική καταστρέφει και την οικονομία και την κοινωνία. Είναι το μήνυμα που προσπάθησε πέρυσι να στείλει καθοδηγούμενο το κίνημα των «αγανακτισμένων», αλλά βρήκε κλειστά αυτιά. Ουσιαστικά, η κραυγή της κάλπης είναι η ύστατη αντίδραση πριν τα απεγνωσμένα και καταστρεφόμενα μικρομεσαία στρώματα οδηγηθούν με τμήμα της πολιτείας σε δυναμικές αντιδράσεις που μπορούν να πυροδοτήσουν μια τυφλή, βίαιη κοινωνική και όχι μόνο έκρηξη.

Το μείζον ερώτημα είναι εάν η νέα Βουλή της 17ης Ιουνίου είναι σε θέση να στηρίξει βιώσιμη κυβέρνηση. Ο νέος συσχετισμός δυνάμεων που θα αναδείξουν οι κάλπες αποτελεί ένα ιδιότυπο πολιτικό πεδίο. Εκτός από την παραδοσιακή διαχωριστική γραμμή ευρύτερης Δεξιάς - Αριστεράς έχει προστεθεί και η νεοπαγής, αλλά ισχυρή διαχωριστική γραμμή που ορίζεται από τη στάση έναντι του Μνημονίου.

Η 17η Ιουνίου θα αποτελέσει μείζονα σταθμό σε αυτή τη νέα πορεία που αντικαθιστά το τέλος της μεταπολίτευσης. Αποτελεί για όλους ψήφο αξιοπρέπειας, αντίστασης, ανατροπής ενάντια στον εκβιασμό, στην πολιτική γύμνια, την πολιτική τρομοκρατία, την κατευθυνόμενη «ενημέρωση», το ψεύδος και την παραπληροφόρηση.

Οι πολίτες δικαιολογημένα αναρωτιούνται, γιατί ποτέ κανείς από την Νέα Δημοκρατία δεν τους μίλησε μέχρι σήμερα για τον αμύθητο ορυκτό πλούτο που διαθέτει η πατρίδα μας;  Γιατί κανείς δεν τους μίλησε για την ΑΟΣ (αποκλειστική οικονομική ζώνη); Γιατί οι Ευρωπαίοι νοιάζονται τόσο πολύ για την Ελλάδα αφού μας θεωρούν μία χρεοκοπημένη χώρα; Άραγε είναι τόσος ο Εθνικός μας πλούτος που πέρα από τους «φονιάδες των λαών» έχουμε και τους Ευρωπαίους κατακτητές;

Δυστυχώς ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς μιλούσε για σφουγγάρι στο παρελθόν, αλλά έβαλε υποψήφιους Βουλευτές αυτούς που μιλούσαν κατά την εκλογή του για προδότες, έβαλε υποψηφίους Βουλευτές αυτούς που κατέθεσαν την κομματική τους ταυτότητα επειδή δεν ήταν υποψήφιοι Περιφερειάρχες και στρατεύθηκαν με το ΠΑΣΟΚ, έβαλε υποψήφιους αυτούς που είναι επαγγελματίες άνεργοι – τεμπέληδες.

Τώρα είναι η σειρά μας σεβόμενοι την πατρίδα να βάλουμε εμείς σφουγγάρι σε όλες αυτές τις άστοχες επιλογές του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας, που δυστυχώς δεν έγιναν μόνο στη Βοιωτία αλλά σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και να στηρίξουμε με την ψήφο μας τη σωτηρία της πατρίδος. Έχουμε υποχρέωση ως Έλληνες να το κάνουμε για το μέλλον των επερχόμενων γενεών.

Φίλες και φίλοι,

Την 17η Ιουνίου διεξάγονται οι κρισιμότερες εκλογές στη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας. Στις εκλογές αυτές κρίνεται η δυνατότητα επιβίωσης της χώρας και η προκοπή της πατρίδος μας.
Όλοι πρέπει να στρατευθούμε για την εθνική υπερηφάνεια, την αποκατάσταση της τάξης, την ασφάλεια, την αξιοπιστία, την οικονομική και κοινωνική ευημερία της πατρίδος μας.
Στοίχημά μας πρέπει να είναι η Διαφάνεια και η Αξιοκρατία για μία Ελλάδα που θα πιστεύει στους ανθρώπους της, στον πλούτο της και στις αστείρευτες δυνάμεις του Έλληνα.
Όλοι πρέπει να δώσουμε με την ψήφο μας την κατάλληλη απάντηση σε όσους τα τελευταία χρόνια μας πρόσβαλαν υπηρετώντας προσωπικά αλλά κυρίως ξένα συμφέροντα.


Παντελής Γ. Φραγκούλης
Πολιτευτής Ν.Δ. Βοιωτίας

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα λες Παντελή! Αν και με μπέρδεψες στο τέλος... Τελικά ποιόν να ψηφίσουμε;;; Γιατί αν ψηφίσουμε ΝΔ όλοι αυτοί οι αποτυχημένοι καιροσκόποι, προδότες και τεμπέληδες θα γίνουν βουλευτές μας!!!

Νίκος Φορτάτος είπε...

Ο κ.Φραγκούλης σαφώς μας προτρέπει για ψήφο στη ΝΔ, γιατί «στις εκλογές αυτές κρίνεται η δυνατότητα επιβίωσης της χώρας και η προκοπή της πατρίδος μας». Ακόμη κι αν έχουν πικραθεί κάποιοι από το χώρο της ΝΔ, ακόμη κι αν πολλοί ψηφοφόροι ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους, η ψήφος στη ΝΔ είναι μονόδρομος για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι ο κ. Φραγκούλης βλέπει μακριά και ξέρει κάτι παραπάνω. Να δούμε την Κυριακή το βράδυ ποιοί θα εκλεγούν και για πόσο χρονικό διάστημα, λέω εγώ!!!!

Θηβαίος Νεοδημοκράτης

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΑΠΟ ΒΑΓΙΑ

έπρεπε να ήταν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας γιατί ειναι Ελληναράς και παληκάρι. Θα περίμενα να ήταν εξοργισμένος με το κόμμα. Μπράβο κ. Φραγκούλη για άλλη μια φορά μας κέρδησες με τη στάση σου.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ

http://youtu.be/7oWwSadyrug