Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Άμεση και συντονισμένη παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να μην έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις με την ΛΑΡΚΟ, ζητά ο Νίκος Στουπής


                                                                                              Αγαπητοί κύριοι,
Είμαστε όλοι γνώστες των εξελίξεων σε σχέση με την  ΛΑΡΚΟ προεκλογικά και των αποφάσεων που πήρε η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση δίνοντας μια εξάμηνη τουλάχιστον παράταση στο πρόβλημά της.
Είμαστε όλοι γνώστες της πληροφορίας πως η ΛΑΡΚΟ έχει «προγραφεί» προς «ξεπούλημα» στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων, και πως η νέα Κυβέρνηση από τα πρώτα μέτρα εξευμενισμού της «τρόικας» που πρόκειται να λάβει είναι αυτά των ιδιωτικοποιήσεων.
Είμαστε, φαντάζομαι, όλοι σύμφωνοι στην εκτίμηση ότι οι εξελίξεις αυτές συνιστούν σοβαρότατο θέμα που αφορά το σύνολο της Περιφέρειας αφού η παρουσία της ΛΑΡΚΟ είναι διανομαρχιακή, σχετίζεται με την τύχη 1500 οικογενειών, επηρεάζει συνολικά την λειτουργία των Τοπικών Κοινωνιών που οργανωμένα εκφράζουν την αγωνία και ανησυχία τους για τις εξελίξεις, και άπτεται μια επιχείρησης στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας που αφορά τον ορυκτό της πλούτο.
Τούτων δοθέντων, θεωρούμε πως χρειάζεται η άμεση και συντονισμένη παρέμβαση της Περιφέρειας στην κατεύθυνση ανατροπής των συγκεκριμένων αρνητικών εξελίξεων και συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων.
Δια της παρούσης προτείνουμε ως έκφραση σπουδαιότητας της κατάστασης την έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου με το θέμα της ΛΑΡΚΟ ή την εισαγωγή του θέματος σε επόμενη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για την λήψη άμεσων αποφάσεων και πρωτοβουλιών.
Προφανώς μια προηγηθείσα σύσκεψη των επικεφαλής των Παρατάξεων με τον κ. Περιφερειάρχη και αφού έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση των ιδίων με την Διοίκηση της Εταιρείας και το ΔΣ των εργαζομένων για το θέμα θα διευκόλυνε την αποτελεσματικότητα της όποιας συζήτησης.


Με τιμή και εκτίμηση
ΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: