Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Ορκομωσία σήμερα των νέων βουλευτών


Στις 11 σήμερα το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των 300 βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ενώ συγκαλείται η πρώτη συνεδρίαση της νέας Βουλής, της οποίας θα προεδρεύσει ο πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης. Σύμφωνα με το Σύνταγμα μέσα σε 15 ημέρες από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση υποχρεούται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της 6ης Ιουλίου.
Παράλληλα, την Παρασκευή αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής, με την Νέα Δημοκρατία να έχει προτείνει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Προς επίλυση παραμένει, επίσης, το θέμα του ζ' αντιπροέδρου ο οποίος προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης, τη Χρυσή Αυγή. Για την εκλογή του προέδρου απαιτείται η πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, τουλάχιστον 151 ψήφοι. Εφόσον, κανένα πρόσωπο δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους και εκλέγεται αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους (σχετική πλειοψηφία). Πηγή http://www.aftodioikisi.gr/kommata/21008

Δεν υπάρχουν σχόλια: