Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Επιστολή στο Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στέλνει ο Αγνιάδης για την αιφνιδιαστική αλλαγή των ασφαλιστικών εισφορών


 
Θέμα: «Προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ΙΚΑ».

Αξιότιμε κύριε Διοικητή,
Με κατάπληξη η επιχειρηματική κοινότητα της Βοιωτίας αλλά και όλης της χώρας πληροφορήθηκε την νέα διάταξη του Ν.4075/2012, σύμφωνα με την οποία αλλάζει η προθεσμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Δυστυχώς, χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση και σχετική πληροφόρηση αποφασίστηκε να εισπράττονται οι ασφαλιστικές εισφορές από τις επιχειρήσεις, μέσα στις πρώτες 5 εργάσιμες μέρες του επόμενου μήνα, αντί την τελευταία ημέρα.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε χωρίς να υπολογιστεί, ότι στερεί πολύτιμη ρευστότητα από τις επιχειρήσεις, που, με τα λεφτά αυτά, υπολόγιζαν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όπως μισθούς, διάφορα τέλη, ΦΠΑ κ.ά.
Ο νέος αυτός τρόπος είσπραξης των οφειλών αποτελεί ουσιαστικά την ταφόπλακα της επιχειρηματικότητας και θα οδηγήσει σίγουρα σε νέα «λουκέτα» και απολύσεις.
Κύριε Διοικητή, πολύ ορθά αναστείλατε την άμεση εφαρμογή του μέτρου, ίσως βέβαια και λόγω των εκλογών, αυτό όμως δεν αρκεί.
Σας καλούμε να προωθήσετε την άμεση απαλοιφή της διάταξης και την επαναφορά του παλαιότερου συστήματος καταβολής εισφορών.
Σας καλούμε να αντιληφθείτε, ότι ο μόνος σίγουρος τρόπος για να στερήσετε έσοδα και αναγκαίους πόρους από το ΙΚΑ και το πολύτιμο έργο του, είναι να εμμείνετε σε αυτήν την διάταξη, που οδηγεί σε βέβαιη μείωση της απασχόλησης.
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας είναι στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση και συνεργασία.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Αγνιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: