Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Σε λειτουργία η ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ στο Δήμο Ορχομενού


Αγαπητέ  Δημότη ,

Ο Δήμος Ορχομενού ,  στα πλαίσια της αποτελεσματικής   λειτουργίας του , έχει ήδη θέσει σε λειτουργία την  ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ. 
Μέσω της ανοιχτής αυτής γραμμής επικοινωνίας , στόχος μας είναι η καθημερινή σχέση των πολιτών με τις υπηρεσίες  του Δήμου Ορχομενού να γίνει πιο εύκολη και αποτελεσματική .

Η «Γραμμή του Δημότη» έχει τον αριθμό 15 511 και είναι πάντα ανοιχτή και έτοιμη να προσφέρει λύση στα αιτήματά  σας . 
Στην Γραμμή του Δημότη μπορείτε να καλείτε με μηδενική χρέωση για αστικές κλήσεις ,  προκειμένου  να εκφράσετε  κάποιο παράπονο ,  να αναφέρετε  μια βλάβη (ύδρευσης , ηλεκτροφωτισμού , θέματα καθαριότητας , πρασίνου , περιβάλλοντος , λακκούβες  κτλ) .

Τα αιτήματα μέσω του  ειδικού  ηλεκτρονικού  συστήματος  της  «Γραμμής του Δημότη»   θα διαβιβάζονται   αυτόματα στις αρμόδιες υπηρεσίες προς επίλυση. ενημερώνοντας ταυτόχρονα όλους τους  αρμόδιους  εμπλεκόμενους   για το σχετικό αίτημα ( Δήμαρχος , Αντιδήμαρχος , Προϊστάμενος κλπ.) .

Με τον τρόπο αυτό θα μπορείτε  υπεύθυνα να παρακολουθείτε  το  αίτημά σας  , θα ελέγχετε  το χρόνο   υλοποίησης του και θα σας  δίνετε με αυτό τον τρόπο   η δυνατότητα    να ελέγχετε  τον Δήμο και τις υπηρεσίες του . Βασικός κανόνας λειτουργίας της υπηρεσίας είναι η δέσμευση ενημέρωσης του πολίτη, σε περίπτωση που η ζητούμενη πληροφορία δεν μπορεί να δοθεί άμεσα - όταν δηλαδή ο πολίτης υποβάλλει αίτημα ή παράπονο προς διεκπεραίωση.  Έτσι λοιπόν, δίνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας σας ,   θα λαμβάνετε άμεσα ενημέρωση για το ζήτημα το οποίο θέσατε  υπόψη στο  Δήμου Ορχομενού .

Η Γραμμή του Δημότη θα είναι διαθέσιμη για την εξυπηρέτησή σας  καθημερινά , από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες  08:00π.μ  με  19:00μ.μ .

Η Γραμμή του Δημότη είναι μια υπηρεσία διαδραστική (interactive) και εξαρτάται κατά πολύ από την δική σας  συμμετοχή ως  δημότες .
Γίνεται, λοιπόν αντιληπτό ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορούμε και  πραγματοποιούμε αιτήματα καθημερινά και λαμβάνουμε άλλα σημαντικότερα προς επεξεργασία .

Με αργά και σταθερά βήματα προχωρούμε σε μια ανοικτή, συμμετοχική, δημοκρατική διαδικασία.

Στην πορεία αυτή επιθυμούμε αρωγούς τους πολίτες του Δήμου Ορχομενού . 

                                                                          Ο Δήμαρχος 
                                                              Κωνσταντίνος Ξηρογιάννης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βροχή τα πρόστιμα από τη Διεύθυνση Βιομηχανίας της ΝΑΒ


20.000 ευρώ στην Πτηνοτροφική Μοναδά του κ. Δημητρίου Τζέμου στο Δ. Ορχομενού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς (φωτογραφία) δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη προστασία του περιβάλλοντος και διαμορφώνοντας σ’ αυτή τη κατεύθυνση ένα σύνολο πολιτικών δράσεων, πραγματοποίησε το 2009 και συνεχίζει να πραγματοποιεί μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του, τακτικούς και έκτακτους ελέγχους των βιομηχανικών μονάδων τις Βοιωτίας. Αποτέλεσμα των ελέγχων αυτών ήταν η επιβολή προστίμων από την αρμόδια Αντινομάρχη κα. Φανή Παπαθωμά (φωτογραφία) μετά από εισηγήσεις των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων. Η επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 410.835 € αφορούν παραβάσεις, τόσο της περιβαλλοντικής όσο και της πολεοδομικής νομοθεσίας.

Εσεις Κυριε Δημαρχε τι κανετε γιαυτη την κτηνωδια που γινεται εις βαρος ολων μας;Δε βλεπετε οτι δε μπορουμε ν'αναπευσουμε οτι πολλα παιδια εχουν αναπνευστικο προβλημα λογω της εντονης μυρωδιας ,δε μπορουμε να χαρουμε το καλοκαιρι ,να καθησουμε σαν ανθρωποι στις βεραντες μας ,στις πλατειες παντου μυριζει .Τα παιδια μου λενε συνεχως τι βρωμαει ετσι θα κανουμε εμετο δε μπορουν να παιξουν στις αυλες τους.Τι να πω αφηνουμε εναν ανευθυνο να κερδοσκοπει εις βαρος της υγειας μας και της διαβιωση μας.Παρακαλω καντε κατι επιτελους ενδιαφερθειτε για ολους εμας και τα παιδι μας που δε φταιμε σε τιποτα.

Ανώνυμος είπε...

με αφορμη το παραπανω δημοσιευμα εχω και γω να πω σαν κατοικος ορχομενου ΝΤΡΟΠΗ για ολους αυτους που καθονται στις μεγαλες καρεκλες και αδιαφορουν παντελως για τα πραγματικα σοβαρα προβληματα της πολης μας .Απαντηστε μας εσεις ολοι του συμβουλιου του δημου μας τι θα κανετε γι αυτη τη καταγγελια και πως θα σωθουμε απο αυτη τη βρωμα που οντως εχει γινει ανηποφορη τα τελευταια χρονια.Αυτο πρεπει να σταματησει ΤΩΡΑ.Εγω προτρεπω ολους τους Ορχομενιους κατοικους να σηκωσουν αναστημα επιτελους και να αντιμετωπισουν αυτους τους ανευθυνους που μας υποχρεωνουν να ζουμε σ αυτη την ανθυγιεινη ατμοσφαιρα.