Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Νέα μείωση στην καλλιέργεια βάμβακος

Ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Infobank Hellastat,οι αποδόσεις ήταν αρκετά βελτιωμένες σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, καθώς δεν επικράτησαν ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Θετική εξέλιξη αποτέλεσε και η ανοδική πορεία των εγχώριων και διεθνών τιμών, γεγονός που τροφοδοτήθηκε από τη ζήτηση στην Κίνα και την Άπω Ανατολή.
Ενδεικτικά, ο δείκτης Cotllook Index A στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2016 διαμορφωνόταν στα 78 cents ανά λίμπρα, για να αυξηθεί στα 85,15 cents στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου.
Όσον αφορά το 2017-2018, επομένως, η έρευνα της Hellastat αναμένει αύξηση της καλλιεργούμενης έκτασης στα 2,5 εκατ. στρέμματα
Σύμφωνα με τον Νικόλα Γκουζέλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Infobank Hellastat, «η στήριξη της καλλιέργεια βάμβακος στη χώρα μας προϋποθέτει ανασυγκρότηση και εκ νέου ανάπτυξη της εγχώριας κλωστοϋφαντουργίας».
«Προς την κατεύθυνση αυτή, απαιτείται η διαμόρφωση ενός επενδυτικού περιβάλλοντος, το οποίο θα επιτρέψει την επιστροφή των κλωστοϋφαντουργικών μονάδων που τα προηγούμενα χρόνια μετακόμισαν σε γειτονικές χώρες» έσπευσε να προσθέσει.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: