Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Πιλοτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) ξεκίνησε στη Τ.Κ. Νεοχωρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) ξεκίνησε από σήμερα 21 Ιουλίου 2017, πιλοτικό πρόγραμμα διαλογής στην πηγή, στην Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, με την ανάπτυξη ατομικών κάδων σε κάθε κατοικία.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την τοποθέτηση 2 διακριτών οικιακών κάδων των 120 lt τόσο για τα σύμμεικτα απορρίμματα (πράσινος κάδος) όσο και για τα ανακυκλώσιμα (μπλε κάδος).
Παράλληλα διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό για την λειτουργία της ανακύκλωσης και ειδικότερα των υλικών συσκευασίας που εναποτίθενται στον μπλε κάδο.
Επιπλέον η κάθε κατοικία έχει την δυνατότητα να προμηθευτεί δωρεάν από τον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ κάδο οικιακής κομποστοποίησης για την διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων.
Το πιλοτικό πρόγραμμα διαλογής στην πηγή, στην Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων αποτελεί ένα πρώτο βήμα στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων και θα συμβάλλει στην ουσιαστική εξαγωγή συμπερασμάτων για την σύνθεση των απορριμμάτων και για τον καθορισμό της τιμολογιακής πολιτικής.
Ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας προχωρά με σταθερά βήματα στην υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης των Αποβλήτων (ΠΕΔΣΑ) που περιλαμβάνει τόσο τις αναγκαίες υποδομές (σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων, μονάδες κομποστοποίησης, μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, χώρους υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων) όσο και τις δράσεις διαλογής στην πηγή με στόχο την συμμετοχή των πολιτών και την κυκλική οικονομία.Θήβα : 21/7/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: