Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Η ευλογία της Αγίας Πελαγίας στο Συνοικισμό του Δήμου Ορχομενού

 Ένα όνειρο ζωής, ένα τάμα, μια εσωτερική επιθυμία από την περίοδο που ήταν ακόμη μαθητευόμενος ιερωμένος στο νησί της Τήνου έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια για τον νεαρό εφημέριο του Παύλου π. Ιωάννη Μιχαλόπουλο,  στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ορχομενού και συγκεκριμένα στον περίβολο του σπιτιού στον Συνοικισμό των Αγίων Θεοδώρων, όπου έχει κτίσει ιδιωτικό παρεκκλήσι αφιερωμένο στην Αγία Πελαγία την Τήνια

Θυμίσουμε, για όσους δεν έχουν επισκεφθεί το ιερό νησί της Τήνου
 πως η Αγία Πελαγία η Τήνια αναγνωρίστηκε ως Αγία τα νεότερα χρόνια.
Το κοσμικό της όνομα ήταν Λουκία και από πολύ μικρή εντάχθηκε
στους κόλπους της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κεχροβουνίου της Τήνου. 

 Βαθιά συγκινημένος που η χάρις του Θεού τον αξίωσε να δει το τάμα του να γίνεται πραγματικότητα, ο Ορχομένιος ιερέας π. Ιωάννης με τη συνοδεία ιερέων του Καποδιστριακού Δήμου Ορχομενού, παραμονή της εορτής της Αγίας Πελαγίας, τέλεσε εσπερινό στο ομώνυμο εκκλησάκι και ενώ μετά το πέρας της περιφοράς της εικόνας προσέφερε κέρασμα για όλους. Το κήρυγμα έκανε ο λαλίστατος π. Χαράλαμπος, ενώ στον εσπερινό και την αρτοκλασία συνλειτούργησαν μαζί του ο  ιερομόναχος π. Φιλάρετος, εφημέριος των Αγίων Θεοδώρων, ο  εφημέριος του Αγίου Δημητρίου π.  Ηλίας Παπούλιας και ο εφημέριος του Οσίου Σεραφείμ Διονύσου π. Αθάνασιος Παπαδάκος. 
Εκ μέρους του Δήμου Ορχομενού, παρόντες ήταν ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος, o Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Άγγελος Μαράντος και Θανάσης Ρουμελιώτης, κ.α  Δεν υπάρχουν σχόλια: